28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Organize Sanayi Bölgesi Projesi

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanı M. Halil Balkan, şu an için en ciddi projelerinin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Projesi olduğunu belirterek, "Henüz OSB'nin altyapı çalışmaları bitmeden 4 müracaat aldık. Bu da Şırnak için OSB'nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi. 

Balkan, Şırnak'ın sınır ticareti açısından oldukça önemli bir güzergahta olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Ekonomik potansiyeli de olan bir yer. Kalkınmada öncelikli teşvik merkezlerinden biri. Bu bakımdan yatırımların değerlendirilmesi için büyük bir alana ihtiyaç duyuyoruz. OSB, bu açıdan çok önemli bir girişim. Nisan 2006 itibarıyla temelini attığımız OSB'nin altyapı çalışmaları devam ediyor. Verilen takvim süresi içinde OSB'nin altyapı çalışmaları sona erecek. Ardından hemen 1. etap çalışmalarına başlayacağız. Amacımız ise 2007 bitmeden 1. etap çalışmalarına başlamak. Bunun için OSB'nin ihalesini alan firmaya ilk hak edişi olan 111 milyon YTL ödendi" dedi. 

OSB için şimdiden taleplerin geldiğini kaydeden TSO Başkanı Balkan, 4 yerli firmanın OSB'de yer edinmek için müracaatta bulunduğunu söyledi. OSB'nin önemli bir ihtiyacın göstergesi olduğunu dile getiren Balkan, "OSB, Şırnak'ın motor gücü olacaktır. Şırnak, hizmet ve belli sektörlerdeki yatırımlarıyla ön plana çıkıyordu, OSB ile artık üretim merkezi haline gelip, sesini duyuracak. Daha önce Mardin ve Urfa'da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri faaliyete geçene kadar iş yeri edinmek için hiçbir talep alınmamıştı. Ancak zamanla OSB'nin ne kadar önemli olduğunu anlayan vatandaştan o kadar yoğun talep oldu ki artık ikinci bir OSB'nin açılmasına ihtiyaç duyuldu. Biz daha OSB'mizin altyapı çalışmalarını bitirmeden 17 adet parsele 4 adet müracaat geldi. Bu da OSB'nin Şırnak için ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 18:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?