19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Orgeneral İlker Başbuğ Şırnak'ta

Bölgede Gezi ve İncelemelerde Bulunmak Üzere Şırnak gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay, Tümen Komutanı Ahmet Yavuz ve Yüksek rütbeli askeri heyet Şırnak Valiliğine nezaket ziyaretinde bulundu. 

Şırnak Valisi Selahattin Aparı tarafından hükümet binası önünde karşılanan Orgeneral Başbuğ bir süre Vali Selahattin Aparı ile makamında görüştü. Orgeneral İlker Başbuğ ziyaretin anısına Vali Aparı’ ya plaket takdim etti. 

Kara Kuvvetleri komutanı Basına verdiği demeçte; “ Komutanlarımızla birlikte Asayiş Kolordu birliklerimizi ziyaret ediyoruz ve personele yeterli zaman ayırarak personelimizle görüşüyoruz. Bugün Tümen de 240 Geçici Köy Korucusu ve Gönüllü Köy Korucularımızla beraber olduk. Gezimize Van’da başladık. Bugün Şırnak’tayız. Güvenlik Kuvvetleri olarak Polis ve Jandarmasıyla silahlı kuvvetlerin tüm unsuruyla terörle mücadeleyi etkisiz hale getirinceye kadar devam edeceğiz. Bunda kesin kararlıyız. Bu mücadelede bölge halkı bizim için çok önemli ve bölge halkını bu mücadelede yanımızda görüyoruz. Hakkâri’ de halkın arasına karıştık ve şunu gördük ki, halkın gözünde bize karşı sevgi var. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kanlı terör örgütünden en çok zararı bölge halkı gördü. Bu mücadelede Mülki Makamlarımızın çok önemli ve tarihi görevi vardır, hem yetki hem de sorumluluk açısından ve gönül rahatlığı ve huzuruyla gittiğimiz yerlerden ayrılıyoruz. Her zaman şunu görüyoruz. Mülki makamlarımız 2 hususa çok dikkat ediyorlar. Birincisi bölge halkıyla kaynaşmak için proje üreterek ,bölge halkı ile kaynaşmak, tümünü kavrayabilmek için ellerinden gelen devlet imkanlarını kullanıyorlar. İkinci önemli nokta ise altını önemle çiziyorum, Türkiye’de yasalar titizlikle Mülki Makamlarımız tarafından takip edildiği sürece inanın ki sorunlar daha kısa sürede halledilecektir. Bu mücadele hukuk kuralları içerisinde takip edilecektir. Aynı azim ve kararla takip edilecektir. Hepinize teşekkür ediyorum. “ dedi. 
M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 11:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?