19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Orhan Doğan heykeli kaldırıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde belediye tarafından eski Milletvekili Orhan Doğan anısına Dicle Nehri kenarında bulunan parka kurulan kabartma heykel mahkeme kararı ile yerinden kaldırıldı.

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Dicle Nehri kenarında yaptırdıkları Orhan Doğan heykelinin mahkeme kararı ile kaldırılmasına tepki gösterdi. Cizre Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını eleştiren Belediye Başkanı Aydın Budak, "Bu karar Orhan Doğan şahsında demokrasi ve barışa karşı olan bir tahammülsüzlüktür. Kürt açılımının konuşulduğu bu dönemde bu heykelin kaldırılması açılımın samimiyetsizliğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Budak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bayram arifesinde belediyemize Cizre Kaymakamlığı tarafından bize gönderilen yazıda Dicle Nehri kenarındaki çay bahçesinde bulunan Orhan Doğan heykelinin kaldırılmasını ve beş gün içerisinde kaldırılmadığı heykeli yıkacakları yönünde bir tebligat geldi. Biz de bunun üzerine belediye meclisini toplayıp bu yönde neler yapabileceğimizi konuştuk. Ve belediye meclisi ile birlikte aldığımız karar ile bu heykeli buradan kaldırıp başka bir yere dikmek için heykeli bulunduğu yerden kaldırıp belediye garajına bıraktık. Ancak daha sonra bu heykeli belediye meclisi ile alacağımız karar ile daha uygun bir yere koyacağız. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu davranış tamamen bir hukuksuzluktur, ancak her ne pahasına da olsa biz bu heykelleri dikeceğiz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 16:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?