28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Orman 4 gündür yanıyor

Şırnak'ın İdil ilçesi ile Mardin'in Midyat ilçesi arasında çıkan ve 4 gündür devam eden orman yangının söndürmek için vatandaşlar ve asker seferber olurken, yangında şu ana kadar 200 hektarlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Bagok Dağı'nda 4 gün önce çıkan orman yangını, Şırnak'ın İdil ilçesi Karalar beldesi ile Mağara köyüne kadar ulaştı. 4 gündür süren yangına Mehmetçiklerle birlikte köy korucuları, Cizre Orman Şefliği ekipleri, İdil Merkez Mahalle muhtarları ile vatandaşlar müdahale ederken, yangında şu ana kadar yaklaşık 200 hektarlık alan kül oldu.

İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, "İlçemize yaklaşık 35 km uzaklıkta devam eden yangının 4'te üçlük bölümünü kontrol altına almış durumdayız. Yangın söndürme çalışmaları için Mehmetçiklerimiz ve köy korucuları vatandaşlarla birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının tamamen kontrol altına alınması için Siirt'ten su arasözü istedik. Yaptığımız bu hummalı söndürme çalışmalarını yarına kadar kontrol altına almaya çalışacağız. Yangını kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Bu arada vatandaşlar İdil Belediyesi'nin yangına 1 itfaiye aracı gönderdiğini iddia ederek tepki gösterirken, yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:48:26
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?