28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Orman Müdürlüğü'ne siyah çelenk

Şırnakta Sivil Toplum Örgütleri, meydana gelen orman yangınlarına müdahale etmediği gerekçesiyle Orman Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk bıraktı.

Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne kadar yürüyen kalabalık, yürüyüş boyunca 'Yangın Cudi'de, TEMA nerede?', 'Güvenlik, yangının gerekçesi olamaz', 'Cudi yanıyor, Bakan nerde?', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı. Orman yangınlarına dikkat çekmek için yapılan yürüyüş ve basın açıklamasına Şırnak DTP İl Başkanı Selim Bayar, Balveren Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

Çevre Orman Müdürlüğü önüne çelenk konulmasından sonra Şırnak Emek Platformu dönem sözcüsü Hasan Doğan, yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Antalya'daki orman yangınlarını Ankara'daki makam odasından BBG evi gibi izlediğini, bakanlığın Gabar ve Cudi'deki yangınları görmezlikten geldiğini söyledi.

Hasan Doğan, "İlimizde son 4-5 yıldır düzenli hale getirilen orman yangınları bu yıl da artarak devam etmektedir. Bu konuda kamuoyunun tepkisini ve duyarlılığını sağlamak üzere başlattığımız 'On Bin Ağaca On Bin İmza' kampanyası başarılı bir şekilde on binin üzerinde imza toplanarak sona ermiştir. Beytüşşebap, Şırnak, Cizre ve Silopi'de kurduğumuz imza standlarına gelerek destek veren herkesi duyarlılıklarından dolayı kutluyoruz. Biz orman yangınlarına karşı duyarsızlığı protesto ederken cumartesi günü Gabar dağında yeni bir yangının çıkması ve söndürme ile ilgili gene hiçbir girişimin yaşanmaması tepkilerimizin haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır" dedi.

Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda önünde bulunduğumuz ve en önemli görevi orman varlığını korumak, geliştirmek ve çıkan orman yangınlarına müdahale etmek olan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, orman yangınları konusunda gerekli duyarlılığı göstermemektedir. Bizler doğal kaynaklarımızın bu şekilde yok edilmesine isyan eden emekçiler olarak anayasal bir zorunluluk gereği devletin bütün kurumlarını yaşanan trajediye son vermeye çağırıyoruz. İlimizde orman yangınlarının çıkmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını, çıkan yangınlara müdahale edilmesini ve yanan alanların derhal ağaçlandırılmasını talep ediyoruz. Bu amaçla topladığımız imzaları muhatap kurumlara ulaştıracağız. İlerde 'keşke' dememek için bütün sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı ormanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz."

'On Bin Ağaca On Bin' kampanyasında on binin üzerinde imza toplatıldığını belirten Doğan, toplanan imzaların istatistiklere dökülüp başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere, TBMM, Çevre ve Orman Bakanlığı ve ilgili diğer kurumlara göndereceklerini söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 15:14:51
Güncelleme :10 Ağustos 2009 Pazartesi 19:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?