28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

ÖSS öncesi üniversite provası

ÖSS'ye hazırlanan 15 kişilik Şırnaklı öğrenci grubu Yeşeren Gençlik Derneği ve Elazığ Baskilliler Derneği organizasyonuyla Fırat Üniversitesi'ni gezdi. Üniversitenin çeşitli bölümlerini gezen öğrenciler, üniversiteyi kazanma arzularının arttığını söylediler.


Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği ve Baskilliler Derneği'nin işbirliğiyle Elazığ'a götürülen 15 öğrenci Fırat Üniversitesi Tıp ve İletişim Fakültelerini gezdi. 15 öğrenci, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hasan Kürüm tarafından karşılandı. Prof. Dr Kürüm, öğrencileri fakülte ile ilgili bilgilendirdi. Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, Şırnak'a has olan kilimi ve 'Doğu'da kadın olmak' adlı kitabını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürüm 'e takdim etti. Prof. Dr. Kürüm ile sohbet eden Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan, Türkiye'nin her karış toprağının çok değerli olduğunu belirterek, "Bize göstermiş olduğunuz bu ilgi ve alaka bizleri oldukça memnun etmiştir. Şırnaklı gençlik olarak siz değerli büyüklerimizden isteğimiz yetiştirdiğiniz öğrencilerinizin mezun olduklarında güzelim ilimiz olan Şırnak'ı görmelerini sağlamanızdır. Biz Şırnak halkının eğitime, sağlığa ve en çok da iş alanlarına ihtiyacı var" dedi.


Daha sonra İletişim Fakültesi Dekanı Kürüm, Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Hatice Atan'ı ve Elazığ Baskilliler Derneği Başkanı Naim Aslanmirza'yı Fırat TV'de canlı yayına davet etti. Baskilliler Derneği Başkanı Naim Arslanmirza, TV'de yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:


"Şırnak'ımızdan Cudi'mizden, Gabarı'mızın bağrından kopan ve ilimiz Elazığ'ımıza şeref veren Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği Başkanı Sayın Hatice Atan ve ÖSS'ye hazırlanan sevgili gençler, sizler bizlerin baş tacısınız. Sizlerle olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz sayın Başkanımla Şanlıurfa'da Sivil Toplum Örgütlerini Destekleme Zirvesi'nde bir araya geldik. Başkanımızın yapmış olduğu proje Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek projelerden biri olarak seçildi. Bu da, Şırnak'ta bu denli faal olarak çalışan ve Şırnak'ı güzel yerlere getirmek için çalışan gençlik olduğunun en güzel örneğidir bence. Bu konuda sayın Başkanım Hatice Atan'a ve tüm dernek üyelerine huzurlarınızda tekrar teşekkür ederim."


Elazığ ve çevresini gezen dernek üyeleri ve öğrenciler daha sonra Şırnak'a döndü.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?