28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

ÖSS şampiyonları

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Şırnak genelinde dereceye giren şampiyon öğrenciler bir araya geldi.

Son ÖSS'de sözel 2'de Türkiye 326.'sı olan Fecra Kasırga 346 puan alarak alanında il birincisi olurken, eşit ağırlıkta Türkiye 464.'sı olan Meryem Avağ, eşit ağırlıkta aldığı 380 puan ve sözelde 370 puan ile il birincisi oldu. Eşit ağırlık 2'de Türkiye 787.'si olan Cihan Ay ise 356 puan alarak alanında il birincisi olmayı başardı. Sayısal 2'de de Mehdi Onaç 362 puan alarak alanında Şırnak birincisi olma başarısı gösterdi.

Öğrencilerinin bu başarısından dolayı kendilerini tebrik ettiğini dile getiren FEM Dersaneleri Müdürü Ömer Fethullah Ünür, "2009 yılı ÖSS'de Şırnak il genelinde tüm birinciler Fem Dersanesi öğrencileri oldu. Son ÖSS sınavında son şampiyon öğrencilerimizle eğitim çıtasını yükseltmeye çalışıp elde edilen tüm birinciliklerle de son noktayı koyduk" dedi.

Son ÖSS'de sayısal 2'de 362 puan alarak alanında Şırnak birincisi olan Mehdi Onaç, bu başarıyı düzenli çalışmaya, dersaneye ve ailesine borçlu olduğunu söyledi. Başarısından dolayı kendine olan güveninin bir kat daha arttığını dile getiren Mehdi Onaç hedefinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanmak olduğunu belirterek, "Oradaki eğitimimi tamamladıktan sonra uzmanlık eğitimi alıp kendi ilimde kendi insanıma sağlık alanında yararlı birer birey olmak için çabalayacağım" diye konuştu.

Sözel 2'de Türkiye 326.'sı ve Şırnak geneli sözel 2'de 346 puan alarak il birincisi olan Fecra Kasırga ise el ettiği başarıdan dolayı hem kendi adına, hem ailesi hem de dersanesi adına büyük gurur duyduğunu dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 18:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet ALTÜRK IP: 88.247.2.xxx Tarih : 18.07.2009 13:12:03

Başarılarınızın  devamını  dilerim  gençler   sizler  şırnagın  gelecegini  belirleyen  insanlarsınız  onun  için  elinizden  geleni  degil   daha  fazlasını  yapmaya  çalışınSİZLERİ TEBRİK  EDİYORUM ŞIRNAK GELECEGİNİN UMUT  KAYNAKLARI