19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Paletli ambulanslar 3 hayat kurtardı

Şırnak'ta tipide mahsur kalan 3 kişi, 20 saat sonra Sağlık Müdürlüğü'nün paletli ambulansıyla kurtarıldı. Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kaya, "Paletli ambulansımızın sayesinde mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaştık" dedi. 

Edinilen bilgiye göre, önceki gün Siirt'ten Şırnak'a gelmek üzere kamyonlarıyla yola çıkan Muhyettin Taşar (26), Osman Adın (26) ve Yusuf Oktar (30) adlı vatandaşlar, Şırnak - Eruh Karayolu'nun 30. kilometresindeki Brini Tepesi mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. 

Karayolları ve jandarmaya ulaşarak yardım isteyen 3 kişiye gece tipi nedeniyle ulaşılamadı. Durumun Sağlık Müdürlüğü'ne iletilmesi üzerine Sağlık İl Müdürü Sedat Kaya, beraberindeki sağlık ekibi ve Şırnak'a yeni gönderilen paletli ambulans ile mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için yola çıktı. Donma tehlikesi geçiren vatandaşlara 3 saat sonra ulaşan sağlık ekipleri de tipide mahsur kalma tehlikesi geçirdi. Mahsur kalan üç kamyon şoförü, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk tedavilerinden sonra Şırnak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

Tipide mahsur kalan kamyon şoförlerinin tedavilerini bizzat kendisi yapan Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kaya, "Gelen ihbar üzerine Şırnak ile Siirt sınırında, Şırnak'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olan Brini Tepesi'nde mahsur kalan 3 kamyon sürücüsünü, bize yeni gönderilen paletli ambulansımızla kurtardık. İlk müdahalelerini ambulansımızda yaptık. Şu anda durumları iyi. Yaklaşık 1 ve 1,5 metre yükseklikteki karın içinde kalmış olan kamyoncularımızı yeni gelen paletli ambulansımızla karı aşarak kurtarabildik" dedi. 

Karda mahsur kalan şoförlerden Osman Adım, olayı şöyle anlattı: 

"20 saat Brini Tepesi'nde mahsur kaldık. Siirt'en Şırnak'a seyrederken, tepeye geldiğimizde yoğun kar ve sis nedeniyle yolu aşamadık ve araçlarımız kara saplandı. Orada yolun açılmasını bekledik; ancak yol açılmadı ve giderek de kar yağışı etkisini arttırdı. Gece boyunca arabamızda kaldık. Siirt Karayolları'nı ve jandarmayı aradık. Sağlık ekipleri bize ulaştı. Ancak, ambulansın siren sesi olmasaydı yine birbirimizi bulmamız imkansızdı. İlk müdahalelerimiz ambulansta yapıldı. Devlet Hastanesi'nde bütün imkanlar bize seferber edildi. Sağlık Müdürümüz Sedat Bey, tedavilerimizle bizzat ilgilendi ve şu an ben ve arkadaşlarımın durumları gayet iyi. Sağlık Müdürlü Dr. Sedat Kaya ve ekibine bir can borcumuz var. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum" dedi. Aç ve susuz 20 saat mahsur kaldıklarını söyleyen Yusuf Oktar adlı şoför ise "Sağlık Müdürü Sedat Kaya ve ekibi, canları pahasına bizi kurtarmaya geldiler. Bunun için onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Allah, onlardan razı olsun" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 15:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?