28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Peçenek katliamının 19.yılı anısına

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Peçenek Köyü'nde, 8 Temmuz 1987 tarihinde terör örgütü PKK tarafından öldürülen 16 kişinin anısına bir tören düzenlendi. 

Anma törenine, Vali Salahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İdil Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan, şehit yakınlarıyla kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 1987 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen Medine, İsra, M. Emin, Şükrü, Gurbet, Süleyman, Fatma, İbrahim, Abdulcelil, Fadile ve M. Nuri İstik ile Tahir, M. Reşat, Sıdıka, Devriş Özmen ve Nuri Mung adlı 16 vatandaşın anma töreninde binlerce kişi teröre lanet yağdırdı. Törende konuşan Kaymakam Gökhan Azcan, "Bu millet, ülkesinin birliği, beraberliği, huzuru uğruna, bayrağı uğruna 16 değil, gerekirse bin tane can verir. 

Bunun en güzel örneği, 19 yıl önce Peçenek Köyü'nde yaşandı. Bu ülkede tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar mücadele devam eder. Yine bu toprakları kötü niyetli insanların emellerine terk etmeyeceğiz. Bölücü terör örgütü; yaşlı, kadın, çocuk demeden 16 vatandaşımızı katletti. Şehit olan vatandaşlarımızın acısı hala yüreğimizdedir. Her vatandaşımız, eli kanlı terör örgütünün yapmış olduğu hadiselerin farkındadır. Terör örgütü, ne yaparsa yapsın, devletimizin oluşturduğu barış ve huzur ortamını bozmayacaktır. Devletimiz; namuslu, dürüst, bayrağına saygılı vatandaşlarımızın her zaman yanındadır. Bunu da her biriminde göstermektedir" dedi.
19 yıl önce meydana gelen olayda yakınlarını kaybeden Hasan İstik ise, "Köyümüze yapılan saldırıda yakınlarımı kaybettim. Çok acı çektim. Allah, bu acıyı başkalarına vermesin. Bunu yapanlara, alçak ve hain demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Onların böyle bir şey yapmaya hakları yoktu" şeklinde konuştu. 

Anma törenine katılan binlerce kişi, pankartlarla ve sloganlarla teröre lanet yağdırırken, 19 yıl önce katledilen Peçenek Köyü şehitlerini mezarları başında ziyaret ederek Kur'an okudu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 16:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?