19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

PKK'lı teröristler püskürtüldü

Kuzey Irak'taki terör kamplarından sansasyonel eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup terörist Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında püskürtüldü.

Mehmetçikler roketatar ve uzun menzilli ağır makineli silahlarla terörist hedeflerini yok etti.

PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesi ve sınır içinde son yılların en büyük operasyonlarını düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü örgüte ağır zayiatlar verdiriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava destekli operasyonlar aralıksız sürerken askeri hareketlik nedeniyle bölgede tansiyon her geçen gün artıyor. Yapılan operasyonlar ile ağır darbe alan örgüt mensupları Kuzey Irak kamplarından metropol kentlerde sansasyonel eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalışırken, Mehmetçik, sınırda adeta etten duvar ördü. Yüksek vadilerde gece görüşlü termal kameralar ile sınırda kuş uçurtulmazken bir grup teröristin Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında Türkiye'ye yaklaştığı bilgisi üzerine bölgeye komandolar sevk edildi. Şafak vakti yapılan operasyonda askerlerin geçiş yapacağı yollar mayın dedektörleri ile tarandıktan sonra Mehmetçik kısa sürede bölgeyi abluka altına aldı. Sınırda hareketliliğin gözlenmesi ile birlikte komandolar roket atar ve uzun menzilli silahlar ile hedefleri ateş altına aldı.

Güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında yaşanan kısa süreli sıcak çatışmada teröristlerin, silahlarını ellerine bile alamadan geldikleri yöne doğru kaçtığı gözlenirken, Mehmetçikler operasyonu teröristlerin kaçış istikametine doğru devam ettirdi. Operasyon bölgesinde teröristlere ait çok sayıda mağara ve sığınak imha edilirken, sınırda püskürtülen teröristlerin yakalanması için iyi eğitilmiş yüzlerce komando Irak sınırının sıfır noktasına doğru harekete geçti. PKK'lı teröristlerin geçiş yolları bir kez daha kapatılırken bölgede operasyonların aralıksız süreceği öğrenildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin Bingöl, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Siirt, Bitlis ve Tunceli illeri kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız sürerken binlerce askerin katıldığı operasyonlarda Mehmetçiğin moralinin yüksek olduğu gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 12:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?