28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

PKK'nın kubanları için çeşme yapıldı

1995 yılında Şırnak'ın Görümlü beldesinde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 3'ü çocuk 4 vatandaşın şehit edildikleri yere yapılan çeşme herkesi duygulandırıyor.

1995 yılında terör örgütü PKK militanları Görümlü beldesini basarak 3 yaşındaki Mehmet Emin, 7 yaşındaki Emine ve 12 yaşındaki Zeynep Kurnaz ile 32 yaşındaki Selahattin İlham'ı şehit etmişlerdi. Şehit olan 4 kişinin mezarı şehit edildikleri yere yapılmıştı. Aradan 12 yıl geçtikten sonra 4 şehidin mezarlarının önüne 'Masumlar Çeşmesi' yapıldı. Yapılan çeşmeye, "Terör örgütünün, Görümlü köyünde 27 Mart 1995 tarihinde acımasızca katlettiği 3'ü çocuk 4 masumun anısına yapılmıştır" ifadesi eklenerek katledilen 4 vatandaşın isimleri yazıldı.

Masumlar Çeşmesi'nin okula yakın olması nedeniyle çocuklar her gün çeşmeden su içiyor. Çocuklar su içtikleri çeşmenin üzerinde bulunan 4 masumun mezarı başında da dua ediyor. Bu olayı çeşmedeki yazıyı okuyarak öğrendiklerini belirten çocuklar, "Artık terör olayı olmasın. Terörün bitmesini istiyoruz. Çünkü üzülüyoruz" şeklinde konuştular.

Olayı anlatan belde sakinlerinden Ahmet Çelebi, "Teröristler 1995 yılında baskını düzenledi ve 3'ü çocuk 4 masumu öldürdü. Bizimkiler de 2 teröristi öldürdüler. Bu yıl da buraya masumlar çeşmesi yapıldı. O günden bu tarafa da bu köye bir daha teröristler giremedi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 10:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?