19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

PKK'ya geniş kapsamlı operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin kırsal kesiminde terör örgütü PKK üyelerini etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Beytüşşebap'ta bir grup teröristin eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri başta Kato Dağı, Kelereş ve Hisarkapı alanları olmak üzere kırsal bölgede operasyon başlattı. Operasyonlarla birlikte helikopterler de keşif uçuşlarını sürdürüyor.

Kelereş, Hisarkapı alanları, Bestler Dereler bölgesi ve Kato ile Küpeli dağlarında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sürerken, Beytüşşebap'taki Kato Dağı ve çevresinde bir grup teröristin eylem hazırlığında olduğu belirlendi. Eylem hazırlığında olduğu belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için söz konusu bölgede hava destekli yeni bir operasyon başlatıldı.

Belirlenen kırsal kesimlere konvoylar halinde özel eğitimli komandolar sevk edilirken, bir taraftan da askerler ve geçici köy korucuları dedektörlerle çevre karayolunda mayın taraması yapıyor. Beytüşşebap kırsalında komandolar, PKK'lı teröristlerin kaçış güzergahları ve stratejik alanları tamamen kontrol altında tutarken, helikopterler ise sürekli keşif uçuşu yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 13:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özge güçlü IP: 85.102.205.xxx Tarih : 23.05.2008 19:34:46

kahrolsun pkk