28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Polise özel güvenlik desteği

Şırnak Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, kurumlarda bulunan özel güvenlik birimlerinin birçok konuda kendilerine yardımcı olduğunu söyledi.

"Özel Güvenlik birimleri hastane, okul gibi sabit ekip beklettiğimiz yerlerin sayısını azaltmamıza ve şehir merkezinde hareketli ekipleri çoğaltmamıza yardımcı olmuştur" diyen Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, "Her şeyden önemlisi özel güvenlik elemanlarının alınması istihdam için iyidir" şeklinde konuştu.
Avcı, bu sene özel güvenlik elemanı alımı sayesinde sabit görev yapan 30 polisi çevik kuvvete aktardıklarını belirtti.

Avcı, "Özel güvenlik bize destektir. Bizim sabit ekip beklettiğimiz yerlerde ekip bekletmememiz anlamına gelir. Sabit ekip beklettiğimiz yerlerde polis sayılarını azaltırız veya kaldırırız. Özel güvenlik olduğu zaman bu da bizim hareket kabiliyetimizi artırır. Hareket gruplarımızı kuvvetlendirme anlamındadır. Özel güvenlik elemanı alımı sayesinde çevik kuvvetimizi 30 kişi artırmışız, 6 ekibi 12 ekibe çıkarmışız, artık tek tek okul beklemez olduk. Ama hareket halindeki ekiplerimiz sabit beklenen yerlerin önünden, arkasından geçerek kontrolünü sürdürüyor. Özel güvenlikçilerimiz okullarda ve bazı özel kurumlarda sabaha kadar sabit bekliyor" dedi.

Özel güvenlik belgesi alan kişilerin kurslarına ciddiyetle devam etmelerini isteyen ve belgelerini hak ederek almaları gerektiğini kaydeden Emniyet Müdürü Avcı, "Özel güvenlikçi olan kişi görev yaparken, hiç olmazsa nöbet tutarken ne yapacağını bilirse bizim işimizi kolaylaştırır. Özel güvenlikçi olacak gençlerin kurslarını iyi takip etmeleri, yetki ve sorumluluklarını iyi bilmesi lazım. Her şeyden önce sorumluluklarını kursta alacağı bilgilerle oradan edineceği donatımla görevinde daha başarılı olacaktır. Özel güvenlikçiler kendi patronunu bile tanımaz, sadece görev ve sorumluluklarının bilincindedir, işini gerektiği gibi yapar. Bizde de böyle olması gerekir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 16:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?