28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

'Polisiz' diyerek kaçırdılar

İstanbul'dan bir süre önce Şırnak'ın İdil ilçesine gelen bir kişi dün gündüz saatlerinde kaçırıldı.

Darp edildikten bırakıldığı yerden hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan şahıs hastaneden rapor alarak taburcu edildi.

Saat 11.00 sıralarında İdil Yukarı Mahalle'de meydana gelen olayda İhsan Kaya adlı kişi inşaatı süren evinin önünden kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından beyaz renkli bir otomobile bindirilerek götürüldü.

Başından geçen olayı anlatan İhsan Kaya, araçta gözlerinin bağlandığını, cep telefonlarının alıkonulduğunu belirtti. Aracın içinde kaba kuvvetle maruz kaldığını anlatan Kaya, yaklaşık 2 saat kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin elinde kaldığını ve kendisine İstanbul'dan İdil'e neden geldiğini sorduklarını öne sürdü. Kaya şöyle devam etti:

"Evimdeki inşatta çalıştığım sırada üç kişi kendilerini polis olarak tanıtıp kendileri ile gelmemi istediler. Ben de polis olduklarına inandığım için kendilerine karşı koymadan araca bindim ve araca binmemle birlikte 2 kişi aracın arka koltuğuna beni aralarına aldıktan sonra başıma bir poşet geçirip arabanın içinde görülmeyecek şekilde arabanın içinde uzunlamasına ayaklarının dibinde yatırdılar. Bana İdil'de ne işin var deyip aynı zamanda da kaba kuvvet uyguladılar ne olduğunu sorduğumda da bana bir şey söylemediler. Sadece İdil'e neden geldiğimi ve İdil'de ne işimin olduğunu sordular.

Yaklaşık 20 dakika sonra yerini bilmediğim bir yerde aracı durdurup beni araçtan indirdiler ve beni yere yatırıp üstüme saldırmaya başladılar. Bu şekilde yarım saat kadar beni dövdüler ve tekrar araca attılar. Bir süre sonra da zamanı hatırlamadığım bir anda kendimi hastanede buldum."

Üstündeki para ve dövizleri gördükleri halde şahısların bunlara dokunmadıklarını, sadece cep telefonlarını aldıklarını ve halen telefonların şahıslarda olduğu belirten İhsan Kaya, İdil Yukarı Mahallesi çevre yolunda yol kenarında arabadan atılmış bir şekilde bulunarak ambulans ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavi altına alındı.

Hastanede doktorlar tarafından ilk müdahalesi yapılan Kaya daha sonra ambulans ile Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunda ve yüzünde birçok yara ve darp izi bulunan Kaya daha sonra işkence ve kaba kuvvetle maruz kaldığına dair rapor tutularak taburcu edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 17:37:58
Güncelleme :26 Eylül 2009 Cumartesi 17:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?