28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Projeler masaya yatırıldı

ŞIRNAK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Şırnak İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vahdetin Özkan başkanlığında yapıldı. Toplantıya belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Bölge Karayolları Müdürü Fuat Soyal katıldı.

Şırnak Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Şırnak Valisi Vahdetin Özkan, "2010 yılının programının uygulanması koordinasyonu ve izlenmesine dair Bakanlar Kurulu tasarrufunun bir gereği olarak toplandık. Dönem içinde neler yapıldı, hangi projeler ne oranda gerçekleşti, maddi gerçeklik, fiziki olarak, parasal harcama itibari ile neler yaptık gibi konularda ve gelecekte neler yapmamız lazım. Ona yönelik proje ve hedefleri belirleyip hedefler berelenildikten sonra nasıl bir mekanizma izleyeceğimizi beraber değerlendireceğiz tartışacağız.

Dönem içerisine baktığımız zaman sektörlere göre dağılımı yapılmış 2010 yılında 9 yatırımcı kuruluşun Eylül ayı itibarı sonucu ile 6 sektörde 224 projede ifadesini bulan faaliyetler dizaynını için 151 milyon TL harcanmıştır. Karayollarında bulunan önemli projelerimiz var. Bunların bir kısmı GAP kapsamında devam eden projelerle ilgilidir. İlimizin sosyoekonomik göstergelerini iyileştirirken kaliteli ve nitelikli bir insan kaynakları dizaynı çok önemli. Dolayısıyla bu çerçevede eğitim yatırımlarını önemsiyoruz. Konut projeleri, hava alanı, SODES projeleri, Avrupa Birliği (AB) finansal araçları kullanmak sadece ulusal düzeyde değil uluslararası finans kaynaklarına ulaşabilme mekanizmaları nelerdir, bunun araçları nelerdir? Bu yönde yaptığımız çalışmalar var.

AB projeleri GAP projeleri DİKA projeleri ve buna benzer projelerle yapılan çalışmalardır. Bizim yatırım programında olan Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu kararların bir türevi olarak yatırımların izlenmesi değerlendirmesi koordine edilmesi yönelik geliştirilen ikinci kurumlar ve meblağ gereğini yapmak elbette görevimiz ama aynı zaman da İl Koordinasyon Kurulu'nda alınan kararlar titizlikle ve etkin bir şekilde takip edilip zamanında sekretaryaya bildirilmesi önemlidir" diyerek yapılan ve yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Karayolları Bölge Müdürü Fuat Soyal, ulaştırma sektöründe 16 proje hazırlandığını ve projelerin değerinin 559 milyon 344 bin TL olduğunu belirterek, "Devam eden proje sayısı 7, ihale aşamasındaki proje sayısı 5, başlanmayan proje sayısı 4. Buradaki sorun da kamulaştırma ve bazı kurumlara ait tesislerin deplasesi denebilir. Şırnak ilimizde toplam 770 kilometre Karayolları ağı bulunmaktadır. 470 kilometre devlet yolu, 297 kilometre il yolu. 2010 yılında asfalt çalışmaları 259 kilometre iken şu anda 274 kilometre ulaşmış bulunmaktayız. Çalışmalarımız devam etmektedir. 2010 yılı ödeneğimiz 22 milyon 121 bin TL iken, 48 milyon 558 TL harcamış bulunmaktayız. Bu da yüzde 200 seviyelerine ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

ŞIRNAK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 12:49:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 19:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?