28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Protesto sonuç verdi

Şırnak'ın Cizre İlçesi Sur Mahallesi sakinlerinin, yağmur suyu drenaj kanalı ve kanalizasyon yapımı için belediyeye karşı yaptıkları protesto gösterisi sonuç verdi. Belediye, vatandaşların en fazla şikayet ettiği drenaj kanalında çalışmalara başladı. 

Sur Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, mahalleden geçen açık tahliye kanalı ve yıllardır akmayan çeşme suyuna çözüm bulunması için, yaklaşık 2 ay önce belediye garajının giriş ve çıkışlarını kapatarak protesto eyleminde bulunmuştu. Bunun üzerine Kaymakam Gökhan Azcan ile birlikte belediye araç garajına giden Belediye Başkanı Aydın Budak, 2 ay içerisinde sorunların çözüleceğine dair söz vererek mahalleliyi protesto eyleminden vazgeçirmişti. 

Cizre Belediyesi, protesto eyleminden sonra aradan geçen 2 aylık zaman zarfında Sur Mahallesi'nde yağmur suyu drenaj kanalı ve kanalizasyon yapımına başladı. Etrafa saçtığı kötü kokunun yanı sıra birçok hastalığa da neden olan kanalda başlatılan çalışmaların ekim ayında tamamlanacağı bildirildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Budak, "Hedefimiz; şartlar ne olursa olsun, ilçedeki kanalizasyondan tutun da, içme suyu sorununa kadar tüm sorunları sağlam bir şekilde çözmektir. Çalışmalarımız küçük küçük fotoğraf kareleri şeklinde olabilir. Ancak, uzun vadede bu fotoğraf karelerinin biraraya gelişiyle çağdaş ve modern bir kent olan Cizre'nin resmini göreceğiz. Mahalle sakinlerimizin belli aralıklarla sorunu dile getirmelerini yurttaşlık bilincinin bir gereği olarak görüyorum. Yıllarca çok kötü bir ortamda yaşamlarını sürdüren Sur Mahallesi sakinlerinin bu sorununu çözmek, şahsımı oldukça mutlu etmiştir" dedi. 

Sur Mahallesi sakinlerinden Hacı Davut Toprak, 1989 yılından beri mevcut sorunları yaşadıklarını, fakat yönetime gelen geçmiş belediyelerin sorunun çözümüne yönelik vaatlerde bulunmalarına rağmen hiçbir şey yapmadıklarını söyledi. Başkan Budak'a da müracaatta bulunduklarını ifade eden mahalle sakinleri, haklı olarak oturma eylemi yapıp sorunu dile getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Tepkilerini anlayışla karşılayıp, sorunu çözme yoluna giden Belediye Başkanı Aydın Budak'a teşekkür eden mahalleli, kış gelmeden sorunun çözülecek olmasına sevindiklerini dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 23:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?