19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Rakamlar gerçek değil!

BAŞKAN ÖĞMEN:

Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıddık Öğmen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2008 sonu itibarıyla açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığı ve bildirilen rakamların çok daha üstünde işsizlik oranının olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun verilerine göre hazırladığı raporu kamoyuna sunduğunu belirten Başkan Öğmen, Şırnak'ta Turkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu'na fazla kayıt yapılmadığını ifade etti. Başkan Öğmen, "Şırnak'ın işsizlik oranı açıklandığı gün ilk sırada olması zaten bizim beklediğimiz bir rakamdı. Ancak bu oranı yüzde 20 değil de yüzde 40 olarak düşünüyorum. Bu verilerde Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun kayıtları esas alınmıştır. Fakat çok az Şırnaklı vatandaş

Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu'na kayıt yaptırmaktadır. Şırnak'taki işsizlik rakamını en çok biz biliyoruz. İşsizliğin önüne geçebilmemiz için devletin yanı sıra özel sektörün de bu yöreye yönlendirilmesi, teşviklerin hızlandırılması ve vergiden muaf tutulması lazım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?