28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Ramazanı, sınırda geçirdiler

Irak’tan yükledikleri arpayı Türkiye’ye getirmek isteyen 93 araç, nakliye firmasının kontrol belgesi olmadığı için Habur Gümrük sahasında 25 günden bu yana bekliyor.

Sarboğa firmasına ait arpayı Türkiye’ye getirmek isterken gümrük sahasında kontrol belgesi olmadığı için mahsur kalan şoförler, 25 gündür esir hayatı sürüyor. Ramazan ayının başından beri Irak sınırında bekleyen 93 kamyon şoförü, yardım eli uzatılmasını istedi. Sarboğa firması yetkililerinin kontrol belgesi için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na başvurdukları öğrenilirken, şoförler firmanın kendileri ile ilgilenmediğini söyledi.

İftar ve sahurlarını ekmek ve su ile yaptıklarını belirten şoförler, kendilerine herhangi bir ücret verilmediği için çok mağdur olduklarını söyledi. Şoförlerden Mehmet Aslan, aracının Türkiye’ye girişine bayrama kadar izin verilmemesi halinde yükünü gümrük sahasında boşaltacağını söylerken, 70 yaşındaki kamyon şoförü Ömer Bayrak, "İftar ve sahurumuzu kamyon çöplüklerinde ekmek ve su ile yapıyoruz" dedi.

M. NEZİR GÜNEŞ-ŞIRNAK (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?