19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Rektörden sempozyum değerlendirmesi

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ AKMAZ SEMPOZYUMU DEĞERLENDİRDİ

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz 14-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Şırnak ve Çevresi Sempozyumu'nun Şırnak ve ilçeleri için oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Rektör Akmaz Şırnak Üniversitesi'nin kuruluş yılında uluslararası bir organizasyon yapan ilk üniversite unvanı aldığına vurgu yaparak, "Düzenlediğimiz sempozyum önemli bir etkinlikti. 146 üniversite arasında kuruluş yılı itibarı ile uluslararası sempozyum düzenleyen ilk üniversite unvanını aldık. Sempozyum gerek katılımcılardan gerekse ulusal bazdaki basından olumlu tepkiler aldı. Katılımcılar bir dahaki etkinliği dört gözle beklediklerini ifade ettiler. 150'ye yakın akademisyenden 100'e yakın bir bölümü Şırnak'a ilk defa geldiler. Belçika'dan etkinliğe katılan bir bilim insanı bir ifadesinde Şırnak'ta bu kadar akademisyen katılımı beklemediğini ve bunun kendisini şaşırttığını söylemesi dikkatlerimizden kaçmadı" dedi.

ŞIRNAK HALKINA TEŞEKKÜR

Sempozyumun yüz tebliğli olduğunu söyleyen Akmaz, "İki ciltlik bir kitap bastırmayı düşünüyoruz. Biri özellikle tarihi ve kültürel bilgileri içeren bir kitap olacak. Diğeri de iktisadi ve üretimsel yönlü bir kitap olarak basılacak. Hatta burada ortak toplantı yaptığımız Nuh Tufanı'nın tarihi süreci ile ilgili konu ile Cizre'de Ahmedi Ciziri, Muhamet Nurulah Ciziri'nin kitaplarını bir bildiri olarak da basmayı düşünüyoruz. Sempozyum üniversitemizde araştırma yapan arkadaşlarımıza da önemli proje kaynakları oluşturacak. Çok güzel tepkilerle sempozyumu tamamladık. Bu bizim için gurur kaynağı. Bu başarı yalnız bizim değil hem medyanın hem de Şırnak halkının ciddi katkıları var. Bu katkılarından dolayı Şırnak halkına, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:47:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?