28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Roj TV'nin kapatılmasına tepki

ROJ TV'NİN KAPATILMASINA ŞIRNAK'TA TEPKİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Örgütü Belçika'da düzenlenen operasyonla Roj Tv'nin kapatılmasına il binası önünde düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdiler.

Basın açıklamasına aralarında Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, BDP İl Başkanı Abit İke ve Kumçatı Belediye Başkanı Mehmet Demir'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Roj Tv'nin kapatılmasına tepki gösteren BDP'liler ellerinde "Roj Tv Özgürlük ve Demokrasi sesidir", "Güneşimizi karartamazsınız", "Kimse günümüzü karartamaz", "Güneş balçıkla sıvanmaz", "Bu halk televizyonuna sahip çıkacak" yazılı Kürtçe ve Türkçe dövizler taşıdı. BDP İl Başkanı Abit İke, Kürtçe yaptığı açıklamada, belediye başkanlarının gözaltına alınmasını ve Roj Tv'nin kapatılmasını eleştirdi.

Daha sonra BDP'liler adına il yöneticilerinden Salih Güleç, basın açıklamasında bulundu. Güleç, "Kürtlerin demokratik iradesine ve kurumlarına dönük 14 Nisan'da başlatılan ve dalga dalga genişletilen, DTP'nin kapatılması, Eşbaşkan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilliklerinin düşürülmesi ve ardından seçilmiş belediye başkanlarına yönelik geliştirilen gözaltı ve tutuklama operasyonu partimiz BDP üzerinde de şiddetini yitirmeksizin sürdürülmektedir. Kürtlerin iradesi ve kurumlarına dönük bu saldırılar artık uluslararası bir konsept haline gelmiştir" dedi.

ROJ TV'NİN KAPATILMASINA ŞIRNAK'TA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:13:05
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 18:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?