28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Ruhsat krizi çözüldü

Erzurum’da Yakutiye Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasındaki ruhsat krizi çözüldü. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait binalar 3 yıl önce yıkılmış, ancak ruhsat sorunu çözülemediği için yerine yapılacak iş merkezi inşaatı başlayamamıştı.

Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan ve 3 yıl önce söküldükten sonra birtürlü yapılamayan işhanı için Yakutiye Belediyesi noktayı koydu. 3 yıldır sürüncemede kalan inşaatın ruhsatı hazırlanarak Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker’e sunuldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, hizmetin gecikmesinde yarar olmadığını belirterek “Şehrimize yapılacak yatırımı geciktiremezdik. Biran önce bitirilmesi talimatı verdik ve şimdi Bölge Müdürümüz Tahsin beye sunuyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”dedi.

Ruhsatın neden geciktiğini anlayamadığını da ifade eden Başkan Korkut, “Şehrin ana caddesi üzerinde eskisinin yıkılmasının ardından çirkin bir görüntü bulunuyordu. 2011 Kış Oyunları yapılacak ancak cadde üzerinde çirkin bir görüntü duruyor. Göreve başladıktan hemen sonra ruhsatın hazırlanması talimatını verdik. Erzurum’a güzel bir yapı kazandırılacak, aynı zamanda şehre ekonomik girdi sağlanacak. Biz Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün önünü açmak ve inşaat sezonunu değerlendirmeleri için üzerimize düşeni yaptık. Umuyorum şehrimiz için hayırlı ve uğurlu olur. Ve diliyorum ki Erzurum güzel bir binaya kavuşur.”diye konuştu.

İHALE BİR AY İÇERİSİNDE
Yaklaşık 3 yıl sonra yapılacak iş merkezinin ruhsatını alan Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker, artık ihale sürecinin başlayacağını söyledi. Bir ay içerisinde ihalenin gerçekleştirilerek, inşaata ilk kazmanın vurulacağını kaydeden Türker, “Bu ruhsat, caddeden olumsuz görüntünün kalkmasının yanı sıra, ekonomiye de bu kriz ortamında girdi sağlayacaktır.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 15:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?