28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Sadak'ı mahkemeye veriyor

Şırnak'ın İdil ilçesi Atakent mahallesi sakinlerinden Fikret Asan, imar planına aykırı hareket etmek suçlamasıyla İdil Belediye Başkanı Resul Sadak'ı mahkemeye veriyor.

Asan, Atakent'teki evinin önünde Şeyh Hasan Camii yöneticileri tarafından şehir imar planına aykırı olarak sokak ortasına cami tuvaleti yapılmasının kanuna aykırı olduğunu ifade ederek, gerekli işlemlerin yapılması için belediyeye resmi başvuruda bulundu. Bütün başvurulara rağmen kendisine bir cevap verilmediğini söyleyen Fikret Asan, hakkını mahkemede arayacağını söyledi. Elindeki imar yerleşim yeri plan ve çizelgelerini basın mensuplarına gösteren ve adaletin yerine gelmesi için yardım isteyen Fikret Asan, sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

İdil Belediye Başkanı Resul Sadak'la görüştüğünü fakat onun kendisine "elinden geleni ardına koyma" şeklinde rest çektiğini iddia eden Asan, "Evimin hemen önünden geçen ve İdil belediye imar planına göre resmen sokak olarak görünmesine rağmen sokağımız, mahallemizdeki cami yönetimi tarafından halkın ulaşımına kapatılarak hem bize hem de Atakent mahallesi halkının ulaşım hakkına tecavüz edilmiştir. Cami yönetimi adaletsizliğe ortak olmuştur" dedi.

Fikret Asan, kapatılan sokağın ulaşıma açılması için İdil Belediye Başkanlığı'na resmi başvuruda bulunduğunu fakat yazısına belediye başkanlığı tarafından resmi yoldan cevap verilmediğini kaydetti
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 17:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celal IP: 212.175.112.xxx Tarih : 3.10.2009 11:00:44

sana ALLAH kolaylık versin koca ilçede bir tek seninle bu olumsuzluklar bitmez keşke herkes senin gibi duyarlı olsaydı