19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Sağır ve dilsizin ilginç çalışmaları

Cizre’de 13 yıldır bisiklet bakım ve onarımıyla geçimini sürdüren 28 yaşındaki Sadık Yılmaz, doğuştan sağır ve dilsiz olmasına karşın bugüne kadar yaptığı farklı çalışmalarla yöre halkının ilgi ve beğenisini kazanmaya devam ediyor. 

Evli ve 7 çocuk babası olan Sadık Yılmaz, sağır ve dilsiz olduğu için hiç eğitim görmemiş, 15 yaşından beri bisiklet bakım ve onarımıyla ilçede geçimini halen sürdürmekte. Ona bu ilgi ve dikkatin gösterilme sebebi sağır ve dilsiz olması değil, yaptığı çalışmalarla halkın dikkatini üzerine toplaması oldu. 2001'de küçük bir su pompasını çarka dönüştürerek tamir işlerinde kullanmaya başladı. Daha sonra buzdolabı motorunu lastiklere hava vermek amacıyla pompa yerine kullandı. 

En son yaptığı çalışmasında bir bisikletee motosikletin donanması için gerekli olan parçaları bisiklete uyarlayarak kendi bisikletini motosikle'e çevirdi. Halk onu bisikletiyle görürken hayret içinde kalıyor. 

Bugüne kadar böyle çalışmalara imza atarak beğeni kazanan Sadık Yılmaz, çok iddialı bir şekilde sıradaki çalışmasıyla uçmayı hedeflediğini söyledi.
M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 11:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?