28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Sağlıkçılara domuz gribi aşısı

ŞIRNAK'TA SAĞLIK PERSONELİNE DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILDI

Şırnak'ta sağlık personeline 'domuz gribi' olarak bilinen Pandemik A (H1N1) aşısı yapıldı.

1 No'lu Sağlık Ocağı'nda gerçekleştirilen ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Muhsin Elçi oldu. Elçi, ilk aşıları Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi sağlık personelleri ve hacı adaylarına yaptıklarını ifade ederek, "Önce kendimiz aşı oluyoruz. Kötü bir şey olsaydı biz yapmazdık" dedi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılar tüm kamu ve özel hastanelere dağıtıldı. Şırnak'ta ilk domuz gribi aşısı, 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan sağlık personeline yapıldı. Aşı yapılmadan önce sağlık personeline açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Muhsin Elçi, "Ülkemizde ve dünyada var olan domuz gribi nedeniyle ilimize gelen aşıları yapmaya ilk önce biz kendimizden başladık. Sağlık personelleri ve hacı adayları için ilk olarak yapacağız. Bundan sonra diğer grupları aşılayacağız" dedi.

Bu arada Hekimevi Toplantı Salonu'nda tüm sağlık grup başkanları ve tüm sorumlu hekimlere yönelik domuz gribi hakkında güncel bilgilendirme, il genelinde alınacak önlemler ve risk grupları içerisinde en öncelikli olan sağlık personeli ile hacı adaylarına uygulanacak domuz gribi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Sağlık çalışanlarına aşı gönüllülük esasına göre yapılırken, hacı adaylarının tümüne aşı yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 19:39:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?