28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

SBS birincisi Reşit Binici

Orta Öğretim Kurumları Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Şırnak il birincisi Reşit Binici oldu.

Reşit Binici'nin öğrencisi olduğu Şırnak İpekyolu FEM Dersaneleri'nin Müdürü Ömer Fethullah Ünür, "Bu sene il genelinde ilk 9'a 6 öğrenci girerken, 400 puanı aşan 87 öğrenci ve 439 puanı aşan 32 öğrenci ise tercih yapma hakkına sahip oldular. Öğrencilerimize sunduğumuz kaliteli eğitim ile daha çok öğrenci kazandırarak bölgenin makus talihini yenmektir. Eğitim seviyesini artırarak Şırnak'ın alt sıralardaki yerini üst sıralara çıkartacağız. Geçen yıl Şırnak genel sıralamada sondan 2. iken bu yıl ise sondan 5. oldu ve Ağrı ufak bir pay ile Şırnak'ı geçti'' şeklinde konuştu.

SBS il birincisi olan Silopi Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi ve Fem Dersanesi öğrencilerinden Reşit Binici ise, "Başarıyı yakalamamda aile-okul-dersane işbirliğine inanıyorum. Yıl boyunca düzenli çalışarak, okul çıkışı ders tekrarı yaparak bu dereceyi elde ettim. Temennim ilimizde eğitim seviyesinin artması, gerek SBS sınavlarında gerekse ÖSS'ye girecek olan ağabeylerim ve ablalarımın sınavı kazanarak dereceye girmeleridir. Bu anlamda beni eğiten ve ders vererek bu dereceyi elde etmemde emekleri olan bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Dersane öğrencilerinden ve il beşincisi olan Damla Yurt ise, "Yıl boyunca çalışmamın karşılığını aldığım için çok mutluyum. Başarımda büyük emeği olan aileme ve öğretmenlerime sonsuz teşekkür ederim" diye konuştu.

Türkiye genelinde yapılan SBS Şırnak genelindeki sonuçlara göre Fem Dersanesi öğrencilerinden Reşit Binici 484 puan alarak il birincisi olurken, aynı dershaneden Damla Yurt 470 puanla beşinci, Medya Sakçak 467 puanla altıncı, Seyma Çelik 467 puanla yedinci, Kübra Şimşek 465 puanla sekizinci ve Hasan Karaaslan'da 465 puanla il dokuzuncusu olmayı başardı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 23:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?