19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

'SBS sonuçları sevindirici'

Sirnak'in Cizre ilcesinde Milli Egitim Muduru Ihsan Goren geride kalan 2007-2008 egitim ve ogretim yilini degerlendirirken, butun olumsuzluklara ragmen Seviye Belirleme Sinavi'ndaki (SBS) sonuclarin ilce acisindan sevindirici oldugunu soyledi.

Sirnak'in Cizre ilcesinde ogretmen yetersizligi nedeniyle sikintilar yasanirken Milli Egitim Muduru Ihsan Goren 2007-2008 egitim ve ogretim yilini degerlendirdi. Goren, "33 bin ogrenci ve 600 ogretmenle yila basladik. Egitim ve ogretimin basladigi ilk gunlerde ozellikle ogretmen konusunda cok buyuk sikinti yasandi ve tedbir olarak ucret karsiliginda 250 kisiye gorevlendirme yapmak sureti ile acigimizi kapatmaya calistik. Ancak yil icerisinde Milli Egitim Bakanligi'nca yapilan ogretmen atamalari ile
ogretmen acigimiz buyuk oranda kapanmis oldu. Bunun yani sira ilcemiz egitimini olumsuz etkileyen fiziki yetersizliktir. Bilhassa ilce merkezinde derslik basina dusen ogrenci sayisi 70'i gecmektedir. Ancak kirsal kesimde derslik konusunda ciddi bir sikintimizin olmadigini belirtmek istiyorum. Su an itibari ile ilcemizin egitim kalitesinin onundeki en buyuk engelin derslik basina dusen ogrenci yogunluguna ve derslik yetersizligine dayandigini soylemek mumkundur. Butun bu olumsuzluklarimiza ragmen yil icerisinde yapilan Seviye Belirleme Sinavi (SBS) sonuclarinin ilcemiz acisindan sevindirici bir duzeyde olduguna inaniyorum" dedi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
görkem taşkan IP: 85.99.202.xxx Tarih : 27.06.2008 08:43:37

ya tamam sewindirici ama nereden bulacagız bız bu sonuçları onu soleyın yahuuuuuuuuuuuuuu