28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Şehit babasından sesleniş

4 Haziran 2007 yılında şehit olan Burhan Yalçın'ın babası Yusuf Yalçın, A'dan Z'ye bütün siyasi parti liderlerine seslenerek, "Bizim ciğerimiz yandı, başka kimsenin ciğeri yanmasın. Analar ağlamasın. Televizyonlarda şehit lafını kesinlikle duymak istemiyoruz" dedi.

Şehit babası Yusuf Yalçın, "demokratik açılım" ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün görüşmelerini de geç kalınmış bir görüşme olarak nitelendirdi. Yalçın, "Geç de olsa bu çok olumlu bir gelişmedir. Görüşmeleri sonucunda inşaallah memleketimize, güneydoğuya huzur gelir. Oğlum 4 haziran 2007 günü Tunceli ili Pülümür ilçesi Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı sonucu şehit olmuştur. O günden bügüne inanın ağlamaksız hiçbir gün geçirmedik.

Yas havası, matem havası evimizden eksik olmamıştır. Acımız çok büyük, ciğerimiz yandı, artık başkalarının ciğeri yanmasın. Çocuklarımız ölmesin istiyoruz. Bu olayların son bulmasını, memlekete huzur, refah, esenlik gelmesini istiyoruz. Televizyonlarda doğu ve güneydoğunun kalkınmasını görmek istiyoruz. Şehit lafını kesinlikle duymak istemiyoruz.

Türkiye bir bütündür, parçalanamaz. Türkiye'de yaşayan her insan Türk vatandaşıdır. Hepimiz kardeşiz, aramızda ayrım olmamasını istiyoruz. Ne doğuda ne güneyde ne kuzeyde ne de batıda insanlar ağlasın. Biz bir bütünüz. Bir şehit ailesi olarak A'dan Z'ye tüm siyasi partilere sesleniyorum: Bizim ciğerimiz yandı, artık analar ağlamasın. Bizim ciğerimiz yandı, onlarınki yanmasın" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 18:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?