19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şehit koruculara son görev

Şırnak'ta düzenlenen mayın saldırısından şehit olan 2 geçici köy korucusu ve hayatlarını kaybeden 3 vatandaş, 23. Jandarma Sınır tümen Komutanlığı'nda yapılan cenaze töreninin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Tören sırasında şehit yakınları baygınlık geçirdi. Cenazeleri Geylani Camii'ne getirilen şehitlerin yakınlarının feryatları dinmedi.

Dün saat 17.00 sıralarında Şırnak'ın Cudi Dağı Gemofika Tepe bölgesinde sivil araçla seyir halindeyken PKK terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen ve uzaktan kumandayla infilak ettirilen patlayıcı madde sonucu Selman Bilir ve Abdulmuttalip Hanedan aldı 2 geçici köy korucusu şehit olmuş, Nebil Özmen, Mehmet Tekas, Ramazan Altan adlı 3 kişi de hayatını kaybetmişti. Şehitler ve hayatını kaybeden vatandaşlar, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılan cenaze törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Törene Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Van Asayiş Kolordu Komutanı Yurdaer Olcay, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, Şırnak Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu, askeri erkan, şehit yakınları, korucular ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerin özgeçmişleri okunduktan sonra, Alay Komutanı Kurmay Albay Ahmet Hacıoğlu kısa bir konuşma yaptı.

Hacıoğlu, "Kadın ve yaşlı insanları katleden eli kanlı terör örgütünün yeni bir vahşetiyle karşı karşıya kaldık. Teröristlerce yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu sivil araç ile iki korucumuz şehit olmuş 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve iki yavrumuz yaralanmıştır. Ama al renkli kanından rengini alan bayrağımıza sarılı bu vatan evlatları bayrak, Cumhuriyet ve vatan uğrunda verilen diğer şehitlerimiz gibi tarihteki şanlı yerini almışlardır. Vatan ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden terör örgütü 25 senede amacına ulaşamamış ve her seferinde güvenlik güçleri yanında bölge halkı ve geçici köy korucularını bulmuştur.

Zira bölge halkı 25 yıldır teröre karşı gelmiş namus ve şerefini bu vahşi terör örgütüne karşı korumuş ve kahramanca durmuşlardır. Şehit verdiğimiz Abdulmuttalip kardeşimiz terörle mücadelenin başından itibaren devletin yanında yer almış dürüstlüğü, çalışkanlığı ve kahramanlığıyla herkesin takdirini kazanmıştır. Şırnak ili terörle mücadele en fazla şehit veren illerin başında yer almaktadır. Bu mücadelede şu ana kadar 306 korucumuz şehit olmuş 533 korucumuz da yaralanmıştır. Bugün bu cennet vatanda bağımsız ve özgür yaşayabiliyor, bayrağımızı göklerde dalgalandırabiliyor, çocuklarımıza saygın bir gelecek bırakabiliyorsak, bunu her şeyden önce aziz şehitlerimize ve gazilerimize burçluyuz" dedi.

Hacıoğlu, "Terör örgütü her seferinde korucularımızı hedef göstermekte, kahraman korucularımızı lekelemek için her türlü yöntemi uygulamaktadır. Ama siz yılmayınız. Biliyoruz ki yüce Türk milleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri sizlerle gurur duymaktadır. Gurur duymaya da devam edecektir. Değerli aileler; şehitler ölü değildir. Bizim anlayamayacağımız bir mertebeye ulaşmışlardır. Çünkü onlar en yüksek olan şehitlik mertebesine ulaşmış, iman dolu göğüslerini kutsal değerler uğuruna siper etmişlerdir. Kahraman şehit evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Türk Silahlı Kuvvetleri ve yüce milletimiz şehitlerimizin emaneti olan sizlere her türlü desteği ve imkanı sağlamaya hazırdır. Bundan şüpheniz olmasın. Aziz şehitlerimiz, uğrunda can verdiğiniz vatan toprağında sonsuza denk huzur içinde uyuyunuz. Kanınızın son damlasına kadar savunmaya ant içtiğiniz emaneti devralıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Konuşma ve okunan duanın ardında Geylani Camii'nde cenaze namazı kılınırken şehitlerin yakınları tarafından ağıtlar yakıldı. Kılınan namazdan sonra şehitler son yolculuklarına uğurlanırken, küçük bir çocuğun ise ağlayarak özel harekat polisine sarılması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 16:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?