19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Selde yıkılan köprü,vatandaşı zorluyor

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 3 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin etkilendiği sel felaketi sırasında iki mahalleyi birbirine bağlayan köprünün yıkılmasıyla zor duruma düşen vatandaşlar, yetkililerden yardım istiyor.
 
Karşıyaka ile Şehit Harun Boy mahallelerini birbirine bağlayan köprü, sel baskınında yıkılınca aileler zor durumda kaldı. Köprü yıkıldığı için dereyi yürüyerek geçen öğrenciler, okula güçlükle ulaşabiliyor. Çocuklar, yağmurlu günlerde ise su seviyesi yükseldiği için okula gidemezken, kitapları ve önlükleri sel sularına kapılan öğrenciler okula sivil kıyafetlerle gitmek zorunda kalıyor. Sel felaketinin ciddi şekilde etkilediği aileler, evlerine ulaşım olmadığı için yardımlardan yararlanıyor. Birçok kez yetkili kurumlara başvurmalarına rağmen hiçbir yerden yardım alamadıklarını öne süren aileler, yetkililerden yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılmasını istiyor.

Evlerinin dereye yakın olması sebebiyle sel felaketinden çok fazla etkilendiklerini belirten Şehit Harun Boy Mahallesi sakini Abdulmuttalip Demirhan, köprü yıkıldığı için çok zor duruma düştüklerini söyledi. Yağmur yağmaması için dua ettiklerini ifade eden Demirhan, "Köprü olmadığı için derenin içine taş parçaları döşedik. Çocuklar bu taşların üzerine basarak karşı tarafa geçebiliyor, ancak her an düşme tehlikesi yaşıyorlar. Yağmurlu günlerde ise derenin seviyesi yükseliyor, çocuklarımı okula gönderemiyorum. Zaten çocukların ne kitabı kaldı ne de önlüğü. Evimizde de kullanabileceğimiz ev eşyamız kalmadı. Gelen yardımlar bize bir türlü ulaşmıyor. Ulaşım olmadığı için yardımlar da gelmiyor. Zaten muhtarlar bile bizim hangi mahallede olduğumuzu bilemiyor, yani tam anlamıyla ortada kaldık. Yıkılan köprü için birçok kuruma başvurmamıza rağmen, bize bu derenin ıslah edileceğini söylüyorlar, ama bu derenin ıslahının ne zaman yapılacağı belli değil. Yetkililerden, evimizden dışarı çıkmak için köprü istiyoruz" dedi.
 
Şehit Harun Boy Mahallesi'nde ikamet eden Adem Demirhan adlı öğrenci ise, sel sularının okul kitaplarını ve önlüklerini götürdüğünü belirterek, yetkililerden yardım istedi. Demirhan, okula rahat gidip gelebilmek için, yıkılan köprünün yerine yenisinin yapılmasını istediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 15:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?