19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Selzedelere kaymakamlıktan yardım

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan sel felaketinde 2 çocuğunu kaybeden Yusuf Kaden'e, kaymakamlık tarafından 375 torba çimento, 2 ton demir ve çeşitli ev malzemesi yardımı yapıldı.

Geçtiğimiz Ekim ayında Silopi ilçesinde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Dere Sokak'ta meydana gelen sel felaketinde, evi sel sularına maruz kalan ve 2 çocuğunu kaybeden Yusuf Kaden'e kaymakamlık yardımda bulundu. Silopi Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Yusuf Kaden'in acısının maddi yardımlarla yok edilemeyeceği, ancak hayatını devam ettirmesi amacıyla valilik ve kaymakamlık tarafından kendisine ayni ve nakdi yardım yapıldığı belirtildi.

Yusuf Kaden'e yeni bir ev yapıldığını söyleyen Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Tarandır, "Şimdi çocuklarını kaybettiği evden taşındı ve kendisine yeni ev yapmak için inşaata başladık. Yapılan demir ve çimento yardımıyla inşaatına katkıda bulunulmuştur. İnşallah yeni evini bitirip, kendisi ve ailesi bu evde mutlu bir yaşam geçirirler" dedi.

Sel felaketinde 2 çocuğunu kaybeden Yusuf Kaden ise, "Sel felaketi benim iki çocuğumun hayatına mal oldu. Ben iki çocuğumu kaybederek büyük bir acı yaşadım ve bu acıyı kimsenin yaşamamasını istiyorum. Bunun için de vatandaşlarımız evlerini dere kenarında yapmasın. Bana nakdi ve maddi yardımda bulunan valiliğe ve Silopi Kaymakamlığı'na teşekkür ederim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 10:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?