28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

SENYADER'den basın açıklaması

Silopi ilçesinde faaliyet gösteren Silopi Engellileri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği (SENYADER) Basın Sözcüsü Avukat M. İhsan Kalkan, özel eğitim ve rehabillitasyon merkezlerini menfaatleri doğrultusunda kullananların her zaman karşısında olacaklarını söyledi.

Ülke çapında yer alan rehabilitasyon okullarının çok başarılı çalışmalar yürüttüklerini, engellilere birer umut ve eğitim kapısı olduğunu ve konuyu yakından izlediklerini belirten SENYADER Basın Sözcüsü Avukat M. İhsan Kalkan, denetleyicilik görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacaklarını ifade etti. Kalkan yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumsal bir gerçeklik olan engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar, çok önem arz etmektedir. Engellilere ilişkin atılan her adımın, ülke geleceğinin bir parçası olan engelli vatandaşlarımız için de bir teminat teşkil ettiği unutulmamalıdır. Yapılan çalışmaların sahip çıkma anlamında değil, özünde duyarlılık içermesi gerektiği ve bu duyarlılığın da doğru yansıtılması gerektiği gözden kaçırılmamalıdır. Çok zor şartlarda hayatlarını idame ettiren ve yeterince seslerini duyuramayan bu vatandaşlarımıza, birer el uzatmak toplumsal duyarlılığımızın birer parçası olmalıdır. Henüz tam anlamıyla her türlü gelişimini tamamlayamayan ve içinde birçok eksiklik barındıran bu konunun, istismar konusu yapılmaması gerektiği açıktır. Nitekim Hakkari'de yapılan son operasyon rehabilitasyon okulunda yaşanan birtakım usulsüzlük iddialarıyla ile ilgili olup, bu da hiç tasvip etmediğimiz ve arzulamadığımız bir tablonun ortaya çıktığını göstermektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, her engellinin sorununu kendi sorunumuz

olarak görmemiz ayrıca bunu içselleştirmemiz gerekir. Aksi takdirde birtakım menfaatlere engellileri alet etmek, bizim de engelli tarafımızı ortaya koymaktan uzak olmayacaktır. Biz SENYADER olarak bu konudaki çalışma, çaba ve hassasiyetlerimizi her zaman gündeme taşıyacağız ve bu konuların aynı zamanda takipçisi olacağız. Bir nevi denetleyici rolünü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Hayatımızın bir gerçeği ve parçası olan engellilere daha iyi bir gelecek sunmak, daha iyi yaşam koşulları oluşturmak adına herkesi duyarlı olmaya ve bu konuda çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Umarım her gün engelli vatandaşlarımıza katkı günü olur."

Hakkari'de, nitelikli dolandırıcılık yapıldığı ileri sürülen özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik 'Büşra-30' adlı bir operasyon düzenlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hişar bagatur IP: 81.213.239.xxx Tarih : 25.02.2008 20:46:53

sevgili değerli ve siliopinin halk tarafından sevilen av. m ihsan kalkana çok teşekür ederim kendisi gibi ilçemizde 20 kişi bile aynı fikirde olsa bu memelekt için çok güzel şeyler yapılır büyle bir derneğmizin oluşundan ve bundan sonrada artık engelliler vatandaşlarımızda yanlız değiller biz silopi halkı bize düşen gürevide severek elimizden geleni severek yapçaz ve bu dernek silopide ürnek derneği olcağına inanıyorum saygılarımla