19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Servis ücreti sorunu

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde bu yıl eğitim vermeye başlayan Anadolu Lisesi'nde ilçe dışından gelen öğrenciler, servis ücretleri yüzünden zor durumda kaldı. 

Silopi'de yaşanan sel felaketinden sonra kaymakamlık ödeme sıkıntısı çekince, öğrencilerin servis parasını kesmek zorunda kaldı. İlçe dışından gelen ve Silopi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda kalan öğrenciler, daha önce Silopi Kaymakamlığı'nın karşıladığı servis ücretinin ilçede meydana gelen sel felaketi nedeniyle kesildiğini ifade ederek, maddi imkanlarının elverişsizliği nedeniyle okul servis ücretini ödeyemeyediklerini söyledi. Öğrenciler, servis ücretinin çok yüksek olduğunu ve bu yüzden okulu bırakabileceklerini dile getirdi.
Silopi İlçesi'ne bağlı Çalışkan Beldesi'nden ilçeye okumak için gelen Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ö.U, "Servis ücretimizi daha önce kaymakamlık karşılıyordu. Ancak ilçede meydana gelen sel felaketi nedeniyle kaymakamlık, masrafların çoğaldığını ve bu yüzden servis ücretini artık ödeyemeyeceğini belirtti. YİBO'da kalıyoruz ve okul da çok uzak. Bu yüzden de, servisle gelmek zorunda kalıyoruz. Ancak maddi durumumuz kötü olduğu için servis ücretini karşılayamıyoruz ve bu yüzden okulu bırakmayı düşünüyoruz" diyerek, servis ücretlerinin tekrar karşılanmasını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 12:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?