28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Ses yarışmasının finali tamamlandı

'Doğu Starını Arıyor' ses yarışmasının Şırnak elemeleri Silopi'de gerçekleştirildi. Yarışmanın Türkiye elemelerinin ise Diyarbakır ya da Silopi'de yapılmasının planlandığı ifade edildi.

'Doğu starını arıyor' yarışmasının Şırnak elemeleri Silopi Grand Otel'de gerçekleştirildi. Yarışmada, türküler Türkçe ve Kürtçe olarak söylendi. Silopi Grand Otel'in sponsorluğunda Denge TV tarafından organize edilen yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yapılan elemelerde birinciliği Eyüp Aydemir, ikinciliği Hüseyin Oktar, üçüncülüğü ise Abdurrahman Tayşun aldı. Yarışmayı üçüncülükle bitiren Abdurrahman Tayşun Türkiye elemelerine katılmayacağını açıklayınca yerine Cizre'den Sözdar Naz'ın katılacağı öğrenildi.

Programda ayrıca dereceye giren yarışmacılara Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Kemal Palta tarafından takdir belgesi verilirken, organizasyonu gerçekleştiren Denge Tv'nin Genel Yayın Yönetmeni Nizamettin Sevim'e ise plaket takdim edildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi Grand Otel'in Sahibi Cemal Palta, "Şırnak'ın tanıtımını yapmaktan büyük gurur duyduk. Konuklarımızı ve yarışmacıları en iyi şekilde ağırladık. Böylesi kültürel bir tanıtımda bulunmak bize büyük sevinç verdi" dedi.

Öte yandan 'Doğu starını arıyor' ses yarışmasının bugün Şanlıurfa elemelerinin yapılacağı öğrenildi. Ekip Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki elemeleri tamamladıktan sonra sırasıyla Mersin, İzmir ve İstanbul'a gidecek. Yarışmalar tamamlandıktan sonra Türkiye elemelerinin yapılacağı yer belirlenecek. Türkiye elemelerinin Silopi veya Diyarbakır'da yapılmasının düşünüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 13:13:02
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 15:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?