19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Seyir halindeki LPG'li araç yandı

CİZRE'DE SEYİR HALİNDEKİ LPG'Lİ ARAÇ YANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde seyir halinde olan bir LPG'li aracın aniden yanması paniğe neden olurken, vatandaşlar patlama ihtimali tehlikesine aldırış etmeden yanan aracı izledi.

Edinilen bilgiye göre, Konak Mahallesi istikametinden şehir merkezine doğru seyir halinde olan LPG'li araç uluslararası karayolunun geçtiği Dörtyol Kavşağı Cumhuriyet Parkı girişinde aniden yanmaya başladı. Sinan Bayram idaresindeki 47 KP 190 plakalı aracın motor kısmından bir anda yükselen alevler korkulu anlara neden oldu. Yanan aracı terk eden sürücü Sinan Bayram, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

"PATLAMA RİSKİNE RAĞMEN VATANDAŞLAR YANGINI İZLEDİ"

Bir anda alev topuna dönen aracın patlama tehlikesine aldırmayan çevredeki vatandaşlar, itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra yangını izledi. Olay yerine gelen Cizre Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tazyikli su ve köpükle yangına müdahale etti. LPG'li aracın patlama tehlikesine aldırmadan yakın mesafede yangını izleyen vatandaşların uzaklaşmaması üzerine cadde güvenliğini sağlayan polis panzerinden anonslar yapıldı. Polis ekipleri panzerden yaptıkları anons ile LPG'li aracın her an patlayabileceği

ve bunun da kötü sonuçlar doğurabileceği duyuruldu. Yapılan tüm anonslara rağmen vatandaşlar yangını yakın mesafeden izlemeye devam etti.

Polis ve itfaiye ekiplerinin bütün uyarılarına rağmen vatandaşlar dağılmayınca olay yerine çevik kuvvet polisleri çağırıldı. Çevik kuvvet polisleri olası patlamalara karşılık kimsenin zarar görmemesi için çevredeki vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdıktan sonra çevre güvenliği aldı.

Çevre güvenliğinin alınmasının ardından Cizre Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracının müdahale ettiği yangın bir süre sonra kontrol altına alındı. Kısa bir sürede yangın söndürülürken, yanan araç görevliler tarafından yol kenarına çekildi. Araçta büyük oranda maddi hasar meydana geldiği ve yangın nedeninin araştırıldığı belirtildi.

CİZRE'DE SEYİR HALİNDEKİ LPG'Lİ ARAÇ YANDI
CİZRE'DE SEYİR HALİNDEKİ LPG'Lİ ARAÇ YANDI
CİZRE'DE SEYİR HALİNDEKİ LPG'Lİ ARAÇ YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 13:25:00
Güncelleme :17 Nisan 2011 Pazar 16:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?