19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Şiddet paneli yapıldı

Şırnak'ın İdil ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Halk Eğitim Kulübü ve İdil Dergisi, şiddet konulu bir panel düzenledi.


Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Melikşah Ertem ve Doç Dr. Altan Eşsizoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panele İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, Belediye Başkanı Resul Sadak, daire müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.


Panelin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Kulübü ve İdil Dergisi öğretmenlerinden İdris Kartal, halkı bilinçlendirme etkinlikleri çerçevesinde toplantı ve paneller düzenlemeye devam edeceklerini açıkladı. Daha sonra söz alan Prof. Dr. Melikşah Erten, şiddetin çeşitleri, sosyo-ekonomik ve psikolojik etkileri, sebepleri, şiddeti en aza indirebilme koşulları konularını örnekler vererek anlattı. Kadına yönelik şiddetin neredeyse normal karşılandığını ifade eden Erten, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmacılardan Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu da şiddetin tanımı, boyutu, sebepleri ve psikolojik tahribatları hakkında geniş bilgi verdi.


Panelin sonunda İdil Belediye Başkanı konuşmacılara panele katıldıkları için teşekkür ederek birer hediye verdi. Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Melikşah Ertem ve Doç. Dr. Altan Eşsizoğlu panelin ardından İdil Kaymakamı Fatih Sevinç'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kaymakam Sevinç, iki konuşmacıya plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 16:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?