28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi ADD Gaziler Günü'nü kutladı

19 Eylül Gaziler günü münasebeti ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Silopi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dündar Kesik “Gaziler günümüzü kutlar. Şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, Kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunarım.” dedi.

“Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrası Şehitlik ve gazilik onuru vardır, her Türk de bu onurlara kavuşmak için Vatanı, Milleti, Bayrağı, Milli Marşı ve Kutsal Değerleri için Savaşır” diyerek sözlerine başlayan Dündar Kesin açıklamalarına devam ederek “Çünkü milli asaletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu ve her birey için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır.

Başkan Kesik; “Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen “Kurtuluş Savaşı’nda” yaşamıştır.” Ya İstiklal! Ya Ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine “Kahramanlık günleri ile doludur” Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Yurt ve ulus sevgisi, ulusumuzun değişmez özelliklerinin başında gelir. Bu nedenledir ki her Türk çocuğu, kız ya da erkek fark etmez, asker doğar ve asker ölür. Çünkü bilir ki, yurt savunması gündeme geldiği zaman, iki eli kanda da olsa, öncelikli görev yurdun savunulmasıdır. Dedeleri de nineleri de öyle yapmışlardır. Kurtuluş Savaşı’nda erkeğinin yanında mermi sallayan da, çocuğunun üstündeki battaniyeyi alıp mermileri örten de bizim kahraman ninelerimizdir. Bunların bir bölümü şehit, bir bölümü de gazi olmuşlardır. Hepsini saygı ve rahmetle anıyoruz.

Gazilerimizin ve şehitlerimizin dul ve yetimlerinin anılarını yüceltmek, onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak, ulusumuzun tarihine ve geçmişine olan bağlılığının ifadesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Sakarya Zaferi’nin ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, savaşı bizzat yönetip zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal’e “Gazilik Unvanı ve mareşallik rütbesini verilmiştir, yüce ulusumuz vefa duygusunun en güzel örneğini sunmuştur. Bu nedenle 19 Eylül tarihi her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanır.

Ulusumuz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra da ne yazık ki hem içte hem de dışta savaşmak zorunda kalmış, buralarda da pek çok şehit ve gazi vermiştir İç güvenlikte, gencecik asker ve subaylarımızın yanında polisimiz, öğretmenimiz, ebe ve hemşiremiz, muhtarımız, korucumuz, sokakta oyun oynayan çocuğumuz, dağdaki çobanımız… Ve hatta kundaktaki bebelerimiz bile ya şehit ya da gazi oldular.

Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Tüm Şehit ve Gazilerimizin, Gaziler günümüzü kutlar. Şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, Kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunarım.” Açıklamalarında bulundu.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 14:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?