19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi ADD hanin saldırıyı kınadı

Silopi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dündar Kesik, “PKK Terör örgütü tarafından Şemdinli Aktütün karakoluna yapılan hain saldırıda 16 yiğidimiz şehit oldu. Kahramanlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.” diyerek bir dizi açıklamada bulundu.

Başkan Kesik “Şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor. Bu acı Türk Milletinin acısıdır. Şehitlerimiz için derin üzüntümüzü paylaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Bu menfur olaylar yöremize zarardan başka hiçbir şey getirmeyecektir” diyen Silopi atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dündar Kesik “Hiç kimse başkasının hayatına, malına, mülküne zarar verme hakkına sahip değildir. Bunu ne dinimiz, ne demokrasi, nede insanlık kabul etmez. Halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Dileğimiz ve arzumuz yaşanan bu menfur olayların bir daha tekrarlanmamasıdır. Bizler huzur istiyoruz, insanca kardeşçe birlik beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Terörle hiç kimse bir yere varamamıştır. Kan dökerek terör estirerek hiçbir yere varılamaz!..

Tüm ulusumuz terör saldırılarının gerçek amaçlarının farkındadır. Terör örgütü ve destekçileri menfur amaçlarını gerçekleştirmek için toplumsal istikrarımızı bozmak, kaynaklarımızı heba etmek ve bizleri kardeş kavgasına sürüklemek istemektedir. Bölgenin kalkınmasını istemeyenler bölgeye zarar vermektedir. Unutmayalım en büyük zararı bölgede yaşayan vatandaşlarımız görmektedir. “Bizleri yoksulluğa, açlığa, susuzluğa” götüren her türlü terörü lanetliyoruz.” İfadelerini kullandı. “Bu Emperyalizmin bir oyunudur. Buna ulusumuz kanmayacaktır." açıklamalarında terör örgütüne lanet yağdıran Başkan Kesin, “Terörist saldırılar, bu ülkenin vatandaşları arasında var olan ve tarihten süzülerek gelen kardeşlik duygularını bozmaya asla muktedir olamayacaktır. Batıdaki kardeşlerimizin bazı kendini bilmezlerin oyunlarına gelmediğini biliyoruz. Bu konuda doğulu kardeşlerimizin de bu ırkçı oyunlara gelmemelerini diliyoruz. Bizler hepimiz Büyük Türk Milletiyiz. Bu ülkenin geleceği için hayatını kaybeden, şehitlerimize, Yüce Allah’tan Rahmet, gazilerimize acil şifalar diler, yakınlarına, Türk Milletine ve TSK'ne baş sağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Mekânları Cennet Olsun. Vatan Sağ olsun. Olayı gerçekleştirenleri kınıyor ve lanetliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kadir BARIŞ /SİLOPİ KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?