19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi barajından ilçeye içme suyu

SİLOPİ BARAJINDAN İLÇEYE İÇME SUYU GETİRİLECEK

AK Parti Silopi İlçe Başkan Haşim Haşimoğlu, Silopi barajından ilçeye içme suyu teminatı için ihale yapılacağını söyledi.

AK Parti İlçe Başkan Haşim Haşimoğlu, AK Parti Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda'nın girişimleriyle Şırnak merkez ve ilçelerinde ileriye dönük içme suyu projelerinin devreye gireceğini söyledi. Haşimoğlu, "Silopi ilçesinin 2040 yılı içme ve kullanma suyu ihtiyacı olan saniyede 500 litre suyun inşası devam etmekte olan Silopi barajdan temin edilmesi için gerekli isale hattı ve arıtma tesisi projelendirilmesi için Silopi içme suyu uygulama proje yapım işinin ihalesi 2010 yılı içinde yapılacaktır"

diye konuştu.

Haşimoğlu, Şırnak'ın uzun vadeli içme ve kullanma suyunun temin edilmesi amacıyla başlatılan Şırnak İçme Suyu Projesi'nde kentin 2020 yılı ihtiyacı olan saniyede 256 litre 2040 yılı ihtiyacı olan saniyede 512 litre olarak tespit edildiğini ve Şırnak'ın içme ve kullanma suyu iki kademede planlandığını belirtti. Haşimoğlu, "2020 yılı için ihtiyacı olan saniyede 256 litre suyun mijin kaynağından temin edilmesi için Şırnak ilçe suyu tesisleri ve isale hattı 1.kademe inşaatı ihale edilerek 2008 yılında

inşaatına başlanmıştı. Projenin sona ermesi ile beraber mijin kaynağından alınan saniyede 256 litre su Şırnak ili ve Şenoba Hilal, Balveren beldelerinin 2020 yılına kadar içme kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanacaktır" dedi.

Başkan Haşimoğlu ayrıca, "Cehennem deresinde saniye 70 litre suyun temin edilmesi için 2 Aralık 2009 tarihinde ihalesi Bölge Müdürlüğünce yapılan, idil içme suyu tesisleri inşaatı. İşinde ihale süreci devam edilmektedir. Şenoba ilçesinin taşkın durumu Şırnak Bölgesi 2010 yılı etüt programına alınmıştır. Şırnak içme suyu isale hattı Şenoba belde merkezinde bulunan köprüleri altından hidrolik testi yapmak maksadıyla dere geçişi kısmı askıda kalmıştır. Ancak daha sonra dere kotunun altından geçirileceğinden

taşkına sebebiyet vermeyecektir"şeklinde konuştu.

Haşim Haşimoğlu, bölgeye yaptıkları hizmetlerden dolayı Milletvekili Seyda'ya teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 10:40:05
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 16:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?