19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi Belediye'sine sert tepki

İlçemiz Başak Mahallesi Çamlık Küme evlerini ikiye bölen dere yatağı üzerinde yapılan ıslah çalışmaları yarım bırakılınca vatandaş ayaklandı.

Çamlık Küme sakinleri defalarca Silopi Belediyesine dere ıslahının bitirilmesi için başvuruda bulunduklarını ancak başvuruların dikkate alınmadığını iddia ettiler. Başak Mahalesi Muhtarı Abdullah Algur ile birlikte Silopi Kaymakamına konuyu ileten mahalle sakinleri, meydana gelecek olası bir sel felaketinde 30’a yakın evin sular altında kalacağını söylediler.

Yarım bırakılan ıslah bitirilsin Başak Mahallesi Çamlık Küme sakinlerinden Yusuf Nas, “birkaç ay önce Silopi Belediyesi Fen İşlerinden gelen ekipler, dere ıslahının yapılacağını ve bunun için çevre duvarlarının yıkılması gerektiğini ifade ettiler. Dere kenarında bulunan 30’a yakın evin çevre duvarı yıkıldı. Biz duvarlarımızın yıkılmasına tepki göstermiyoruz. Ancak belediye yetkilileri başlattıkları dere ıslahı çalışmasını yarım bıraktı. Biz mahalle sakinleri olarak derenin ıslah çalışmalarının bitirilmesi için başvuruda bulunduk ancak başvurumuz dikkate alınmadı. Dere ıslahı çalışmlarının bitirilmesini istiyoruz” Açıklamalarında bulundu.

Olası şiddetli yağmur evleri sular altında bırakacak Mahalle sakinlerinden Muhyettin Deniz ise Ramazan Bayramı öncesi yağan yağmurun kendisine ait bir kamyon dolusu kum’u sürükleyerek götürdüğünü belirterek, Yağacak olası şiddetli bir yağmur sonucunda birçok evin sular altında kalacağını söyledi. Deniz Silopi Belediyesi yetkililerin sürekli olarak kendilerini oyaladıklarını belirterek yapılan çalışmaların sonuçalanması gerektiğine dikkat çekti.

Bıraksınlar Duvarlarımızı Örelim

Silopi Belediyesinin çevre duvarlarını bile yapmalarına izin vermediklerini belirten Mahalle sakinlerinden Abdullah İrtegün ise; “Silopi Belediyesi ya gelip yarım kalan çalışmaları bitirsin yada izin versinler yağmur ve sel sularına karşı kendi önlemlerimizi kendimiz alalım.” açıklamalarında bulundu.

Muhtar Algur Ateş Püskürttü

Silopi Başak Mahallesi Muhtarı Abdullah Algur, Başak Mahallesi sakinlerinin çok zor durumda kaldıklarını ifade ederek. Silopi Belediyesinin buna bir çare bulması gerektiğini söyledi. Meydana gelecek olası bir sel felaketinde evlerin büyük çapta zarar göreceğini ve vatandaşların ölüm tehlikesi altında kalacağını ifade etti.

Vatandaşlar Ulaşım sorunu yaşayacak

Muhtar Algur; “üç ay önce Silopi Belediyesi tarafından yapılan dere ıslahı çalışması yarım bırakıldı. Birçok kez başvuru yapılmasına rağmen henüz bir çalışma başlatılmış değil. Islah çalışmalarının biran önce yapılması lazım. Kış aynının yaklaşması ile birlikte birçok evin ulaşım sorunu da meydana gelecek. Bu sorunların ortadan kalkması için yetkililerin buna bir çözüm getirmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Kadir BARIŞ /SİLOPİ KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
silopili IP: 88.250.2.xxx Tarih : 16.10.2008 01:14:52

şimdiki belediyenin yaptığı çalışmaları kim yaptı bu güne kadar parke taşı düşenmedik mahalle sokak kalmadı parklar heleki 10 km lik dereyi taşlarla duvarörerek yaptılar neden bundan önce tepki yoktu ?