19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi kent görünümü kazanacak

Silopi İlçe Belediyesi tarafından hazırlanan '1. Bölge Düzenleme Sahası Parselasyon Planı'yla ilçeye kent görünümü kazandırılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesinin uygulaması neticesinde Silopi'nin kent görünümüne kavuşacağını belirtti.

1984 İmar Planı yenileme işlemlerinin bittiğini ve onaylandığını ifade eden Kunur, "Bildiğiniz gibi halen yürürlükte olan ve gerek halkımızın gerekse de güncel koşulların ihtiyaçlarına cevap veremeyen 1984 tarihli imar planımızın yenilenme işlemleri bitmiş ve onaylanarak geçen yıldan itibaren yürürlüğe girmiştir. Silopi'nin modernleşmesi ve yeni altyapıya kavuşmasının ilk adımı tamamlanmıştır" dedi.


Yeni imar planının yaklaşık bin 400 hektarlık alanı kapsadığını bildiren Başkan Kunur, yeni imar planlarının mevcut yerleşik alanın yanı sıra gelişme alanlarında da düzenleme getirdiğini söyledi. Yeni imar planı ile Silopi'nin gerçek bir kent görünümüne kavuşacağını belirten Kunur, planı uygulamada ikinci aşamaya geçtiklerini söyledi. Hazırlanan yeni imar planının halkın kullanımına sunulabilmesi için çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getiren Kunur, "Yıllardan beri süregelen düzensizliğin ortadan kaldırılabilmesi, halkın yıllardan beri imarsızlık nedeniyle alamadığı tapuların dağıtılabilmesi ve en önemlisi kır görünümlü Silopi'nin modern kent görünümüne kavuşabilmesi için, imar uygulaması çalışmasını da başlatıyoruz. Silopi halkına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?