28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi şehitlerini andı

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesinde 14 yıl önce terör örgütü PKK tarafından katledilen 3'ü çocuk 4 kişi anıldı.

27 Mart 1995 tarihinde terör örgütü PKK tarafından Görümlü beldesine düzenlenen saldırıda 3'ü çocuk 4 kişi hunharca katledilmişti. Görümlü İlköğretim Okulu'nda yapılan anma programına; Silopi Kaymakamı Aydın Abak, 172. Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sadık Piyade, Görümlü Belediye Başkanı Fikret Özdemir, Şırnak Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Silopi Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Eren, askeri erkan, kamu kurum amiri ve müdürlerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan program sırasında öğrenciler sık sık, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarken, vatandaşlar ise "Terör istemiyoruz, huzur istiyoruz", ''Artık yeter huzur İstiyoruz'', ''Teröre alet olmayın" pankartları taşıdı.

Görümlü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Aydın Abak, "Burada şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Görümlü köyü baskınında kadın çocuk demeden vatandaşlarımızın canına kıyanlara lanet ediyoruz. Şehitler bizim şehitlerimiz, onların kanı bizim kanımız, canları bizim canımız, çocukları bizim çocuklarımızdır. Bayrağımıza bakıyoruz; kırmızı-beyaz, ay-yıldız. Kırmızı; şehitlerimizin kanından alınmıştır. Bayrağımızın üzerindeki kırmızı rengin içinde Görümlü köyünde şehit verdiğimiz dört masum kardeşimizin kanı da vardır. Yaşanan hain saldırı sonucunda şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Fikret Özdemir, Görümlü halkının terörden çok çektiğini ve artık terör belasından kurtulmak istediğini söyledi. Özdemir, "Terör, hain ve iğrenç yüzünü bu kez 27 Mart 1995 tarihinde Görümlü'de gösterdi. Bölücüler, hain emellerini gerçekleştirmek için 3'ü çocuk 4 masum insanımızı acımasızca katletti. 5 vatandaşımızı da yaraladı. Bugün burada bizim yapmamız gereken şehitlerimizi saygıyla anmak, gazilerimizi sevgi ve saygıyla selamlamak, teröre karşı devletimizin yanında birlik ve beraberliğimizi haykırmak, terörün iğrenç yüzünü göstererek insanlık düşmanı canilerin emellerine ulaşmalarını engellemek olmalıdır. Terör örgütünün ve onun gizli, açık iç ve dış destekçilerinin kardeşi kardeşe düşman etme, halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekme ve güzel vatanımızı bölme gayretlerine karşı her zaman uyanık ve bilinçli olmalıyız. Şanlı bayrağımıza, birlik ve bütünlüğümüze, dirlik ve düzenimize her zaman sahip çıkmalıyız. Sevgili anneler ve babalar; çocuklarımıza her zaman iyiyi,
doğruyu, güzeli öğretelim. Yedi düvele karşı omuz omuza çarpışarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurduğumuz, Ulu Önder'in bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak için her zaman uyanık olalım. Bu vatan, bu bayrak, bu topraklar bizim. Atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu güzel yurdumuzu, büyük mücadeleler verdiğimiz bu kutsal değerleri her zaman el üstünde tutalım ki, birlik ve beraberliğimizin düşmanı hainler kirli emellerine ulaşamasınlar" şeklinde konuştu.

14 yıl önceki katliamda kundakta olmasına rağmen hala o günün izlerini taşıdığını söyleyen Fatma Kurnaz'ın konuşması, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Saldırı sırasında 3 ablasını kaybeden ve ayağı sakat kalan Kurnaz, saldırı sırasında henüz bebek olduğu için hiçbir şey anlamadığını, fakat şimdi her şeyi çok iyi idrak ettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Görümlü İlköğretim Okulu öğrencileri hazırladıkları şiir ve yazıları okudular. Yapılan konuşmaların ardından Görümlü köyünden, Nevru köyüne kadar yürüyüş yapan katılımcılar, daha sonra şehitlerin mezarı başında dualar okuyarak şehitleri andılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?