28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de 8 Mart açıklaması

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kent Kadın Meclisi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçe merkezinde yapacağı mitinge izin verilmemesi nedeniyle kadınlar DTP İlçe Örgütü önüne bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde bugün Silopi ilçesinde yapılması planlanan mitinge izin verilmemesi nedeniyle DTP Silopi İlçe Örgütü önünde basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyeleri Nihayet Taşdemir, Cemile Bütün, Fadile Bayram, DTP Kadın Meclisi Üyesi Ayfer Ekin, DTP Uludere Belediye Başkan Adayı Şükran Sincan'ın aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Sabahın erken saatlerinde ilçe merkezinin farklı mahallelerinde kadınlar yürüyüş yaparak DTP İlçe Örgütü önüne bir araya geldi. İlçe binası önünde bir araya gelen kadınlar şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde halaylar çekti. Burada kitle adına açıklama yapan Milletvekili Sevahir Bayındır, "Mart ayında kadının sesi ile baharı yeniden yeşerteceğiz. Kadının kedine ait bir kimliği vardır ve kimsenin malı değildir. Ve artık kimsenin malı da olmayacaktır" dedi.

Kadınların halen beşiklerde evlendirildiğine dikkat çeken Bayındır, artık kadının kendi gücüyle, kendi sesiyle savaşa karşı durduğunu dile getirdi. Kadının iradesinin her kesim tarafından tanınması gerektiğinin altını çizen Bayındır, kadının her zaman başkaldırının öncülüğünü yaptığını söyledi. Bayındır, kadının sistem karşısında bir güç olması için örgütlemesi gerektiğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?