19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de ambulans sıkıntısı

Silopi ilçesi Devlet Hastanesi'nde yaşanan ambulans sıkıntısı hasta yakınlarının ve vatandaşların tepkisine neden oldu.

Akşam saatlerinde Silopi Cizre karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasına 20 kilometre uzaklıkta bulunan Habur sınır kapısından ambulans gönderildi.

100 bin nüfuslu olan Silopi ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'nde sadece bir ambulansın bulunmasına tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdıklarını söylediler. Vatandaşlardan Hakan Yılmaz Silopi Devlet Hastanesi'nde tek bir ambulansın olduğunu ve bu ambulansın ihtiyaçlara karşılık veremediğini ifade etti. Hakan Yılmaz "Akşam sıralarında kalp krizi geçiren bir vatandaş hemen ambulans ile Cizre Devlet Hastanesine gönderildi. Ancak ambulans gönderildikten yarım saat sonra Cizre yolunda trafik kazası meydana geldi. Hasta yakınları tarafından hemen 112 Acil'e ulaşıldı ancak Silopi Devlet Hastanesinde ambulans olmayınca 20 kilometre uzaklıkta bulunan Habur sınır kapısından ambulans istendi. Bu bir hasta için uzun süre beklemek demektir. Kazada yaralanan vatandaşlar ambulans'ın geç gelmesinden dolayı yoldan bir araç çevrilerek en yakın hastaneye ulaştırıldı. Anlamadığımız başka bir hususta 112 acil servis merkezi ambulanslar ile beraber neden şehir merkezinden 20 km uzaklıkta bulunan Habur sınır kapısına kuruldu.

Ambulanslar Habur sınır Kapısında yatarken biz burada özel araçlarla hastaları hastaneye getiriyoruz" diye konuştu. İnsan hayatına verilen değerin gözler önüne serdiğini belirten vatandaş Hakan Yılmaz yetkili kurumlardan bu konuya duyarlılık beklediğini ifade etti.


Hastane yetkilileri ise daha önce hastanede iki ambulans olduğunu söyleyerek Habur'da 112 acil kurulduktan sonra diğer ambulansın Habur'da bekletildiğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?