28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de ana dilde eğitim yürüyüşü

Silopi İlçesi'nde bir araya gelen binlerce kişi TZP Kürdi'nin başlattığı ' Kürt diline eğitim hakkı tanınsın' kampanyası kapsamında yürüyüş düzenleyerek, Kürtçe'nin de eğitim dili olması talebinde bulundu.

Düzenlenen yürüyüşe Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, DTP İl ve ilçe başkanları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde Öğrencilerin resmi elbise ile katıldığı gösteri DTP Silopi ilçe binası önünde başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan gösteri ye katılan öğrenciler sık Kürtçe ‘ana dilde eğitim istiyoruz’ şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe katıldılar.

İlçe binası önünde başlayan gösteri Teoman Ünisan İlköğretim Okulu önünde sona erdi.  Kürtçe açıklamayı yapan Kamil Acar, okulların açılmasıyla birlikte dillerinin her zamanki politikalarla yine yok sayılacağını vurgulayarak  "Bilindik asimilasyon politikaları devam edecek. Bu da en başta kültürümüzün ve tarihimizin inkarına yöneliktir’’ dedi. ‘’Biz Kürt çocukları olarak bu politikalara sessiz kalmayacağız’’ diyen Acar asimilasyona karşı duracaklarını söyledi.

Acar , "Biz anadilde eğitim istiyoruz. Biz kitaplar arasında Kürtçe yazılmış hikaye kitapları da istiyoruz. Biz kültür tarihimizi kendi dilimizle öğrenmek istiyoruz. Biz Kürtçe şarkılar söylemek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSPERTİ IP: 88.227.237.xxx Tarih : 19.09.2008 10:47:40

BENCE ONLARIN HAKKI VERİLMELİDİR ONLARDA İNSAN ELBETTE ONLARIN HAKKIDIR ANADİLİ