19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de çadır kentler boşaltıldı

Silopi İlçesi'nde meydana gelen sel felaketinde evsiz kalan vatandaşlar için Kızılay tarafından kurulan çadırlar kaldırılmaya başlandı. 

İlçeye bağlı Ortaköy, Çiftlikköy ve Buğdaylı köylerinde afete uğrayanlara çadır kenti kuran Kızılay, çadırları kaldırmaya başladı. Evlerine dönen afetzedeler çadırdaki yaşamı aradıklarını belirterek, evlerinde yatacak yerleri ve eşyaları olmadığı için yardımların hızlandırılmasını istedi. Çadırdaki yaşamlarının rahat olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Yetkililerin evlerimize dönmemizi istemesi üzerine, biz de evlerimize geri geldik. Ne var ki evimizde eşya yok. Bazı yardımlar yapıldı, ama günlük hayatta kullandığımız eşyalarımız yok. Bütün eşyalarımız selde yok oldu. Şu an yatacak yerimiz yok. Halıları yere seriyoruz, ama yerler hala ıslak. Sabah kalktığımızda halıları ıslak olarak buluyoruz. Çok mağdur durumda kaldık" diye konuştu. 

Çadırların normalde 15 günden sonra kaldırılması gerekirken, Silopi'de 21 gün yerde kaldığını açıklayan Kızılay Silopi Başkanı Kadir Kemaloğlu, köylülerin çoğu evlerine döndüğü için çadırları kaldırdıklarını söyledi. Kemaloğlu, Kızılay olarak afetlerde her zaman vatandaşın yanında olacaklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 11:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?