28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de ÇATOM açıldı

SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) açılışı yapıldı.

GAP Bölgesi'nde yaşayan kadınların sosyal statülerinin yükseltilmesi amacıyla faaliyet gösteren ÇATOM, Silopi'de hizmet vermeye başladı. Çatom'un açılış kurdelesini Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'ın Eşi Ruhan Özkan ve Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldızın'ın eşi Şeyma Yıldız keserken, açılışa Vali yardımcısının eşi Yeşim Egemen, İl Emniyet Müdürünün Eşi Fatma Uludağ, Uludere, Güçlükonak, Beytüşşebap ve Cizre Kaymakamlarının eşleri ile AK Parti İl ve ilçe kadın kolları teşkilatı katıldı. Açılışta kısa bir

konuşma yapan Vali eşi Ruhan Özkan, "Burada her alanda eğitim vermek mümkün olacaktır. Sağlıkla ilgili eğitimler, beceri ile eğitimlerin verilmesi özellikle hanımlara yönelik olması çok sevindirici. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Açılışın ardından ÇATOM'u gezen Ruhan Özkan, kursa katılımın fazla olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirtti. Okuma yazma öğrenmek isteyen bayanların oturdukları mahallelerdeki okuma yazma kurslarına da katılabileceğini ifade eden Özkan, "Biz her okulda okuma yazma kursu açabiliriz. Yeter ki siz okumak isteyin" diye konuştu.

Daha sonra Valinin Eşi Ruhan Özkan ve beraberindekiler, Silopi Grand Otel'e geçerek Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Özkan'dan Ana-Kız okuldayız kampanyası hakkında brifing aldı. Toplantıda slayt eşliğinde sunum yapan Müdür Özkan, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Silopi'de 12 bin 616 kişinin okuma-yazma bilmediği belirtilerek, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar ile 2009-2010 eğitim öğretim yılında 671 kişi, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında ise 40 kişiye sertifika verildiklerini

aktardı. 2009-2010 ders yılında tüm ilköğretim okulları eğitim bölgeleri esas alınarak alan taramasının yapıldığını belirten Müdür Özkan, alan taramasında okumaz yazmaz vatandaşlara yönelik ikna çalışması yürütülerek okuma yazma kurslarına devam etmelerinin sağlandığını söyledi.

SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
SİLOPİ'DE ÇATOM AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 12:12:01
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 14:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?