28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de dilencilere operasyon

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçeye gelen dilencilere göz açtırmıyor.

Yakalanan dilenciler ilçe dışına gönderilirken bazı dilenciler gazetecilere saldırmak istedi.

Silopi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha rahat ve güvenli bir ortamda yaşaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlara kendilerini acındırarak duygu sömürüsü ile dilencilik yapanların sayısında son günlerde görülen artış üzerine harekete geçen zabıta ekipleri düzenledikleri operasyonlarla dilencileri yakalayıp gerekli yasal işlemleri yapıyor. Zabıta ekipleri cami önlerinde ve insanların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda vatandaşların duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, vatandaşların dışarıdan gelip duygu sömürüsü yaparak kendilerini acındıran insanlara karşı dikkatli ve uyanık olmaları konusunda uyarıda bulundu. Başkan Toğurlu, "Bu tür olumsuzlukların engellenmesi için halkımızın da sorumluluklarının bilincinde olması gerekir.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz şu; bu insanlara para vererek dilenciliğin bir sektör haline gelmesine ve dilencilerin sayısının artmasına neden olmasınlar" dedi.
Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen dilenciler kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere saldırmak isterken üst araması yapıldıktan sonra 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince yasal işleme tabi tutularak üzerlerinde çıkan para ve eşyalara el konulduktan sonra ilçe dışına gönderildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 09:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?