19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de elektrik kesintilerine tepki

Silopi ilçesinde 10 gündür elektriklerinin kesik olduğunu öne süren vatandaşlar trafo başında DEDAŞ yetkilerine tepki gösterdi.

Silopi'de 10 gündür elektriklerinin kesik olduğunu iddia eden vatandaşlar Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (DEDAŞ) tepki göstermek için çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Cudi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, 10 gün önce trafonun aşırı yüklenmeden dolayı patladığını ifade ederek, DEDAŞ yetkililerini göreve çağırdı. Kendilerine gereken hizmetin verilmediğini söyleyen vatandaşlardan Mehmet Kunur, elektrik kesintileri yüzünden çok zor durumlarda kaldığını belirterek, "Bizim bu zararlarımızı kim karşılayacak, evlerimizde elektrik kesik, çocuklarımız perişan, elektronik eşyalarımız yanıyor. 10 gündür evlerimize elektrik verilmiyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Defalarca kuruma gittik. Her seferinde 'Bugün yarın' gelirler diyor ama hala gelmedi ve ne zaman da geleceğini bilmiyorum. DEDAŞ yetkilileri bize trafo olmadığını söylediler ama onlar isterlerse hemen yaparlar" dedi.
Sıcak su bulmakta zorlandıklarını belirten Ahmet Yeşil, kış ayı ile birlikte ilçede elektrik sorunlarının ön plana çıktığını söyledi. Ahmet Yeşil, 10 gündür kesik olan elektrikler için herkesin sessiz kaldığını ifade ederek, herkesin bu durumu kabul ettiğini ekledi.

Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda öğrencilerinden Şilan Şahin ise evlerinde elektrik olmadığını ve bu yüzden evde ders çalışamadığını ifade ederek, "10 gündür elektrik yüzünü göremiyoruz. Bu yüzden evde ders çalışmıyorum ve derslerimden çok geride kalıyorum. Yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Hülya Aydın, uzun zamandır çocuğunun banyo yapamadığını ve elbisesini değiştirmediğini belirterek, "10 gün önce trafo patladı ve o günden beri elektriklerimiz hep kesik. Çocuklarımı okula göndermekte sıkıntı çekiyorum ve akşamları karanlıkta kalıyoruz. Bir de havalar iyice soğumaya başladı. Soğuk sular ile elbiselerimizi yıkamaya çalışıyoruz. Ancak bu sefer de ütü yapmadığımız için zorlanıyoruz" diye konuştu.

DEDAŞ yetkilileri konu hakkında net bir açıklama yapmazken patlayan trafonun yenisiyle en kısa zamanda değiştirileceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?