19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Silopi'de elektrik yer altına inecek

Şırnak'ın Silopi ilçesinde DEDAŞ Müessese Şefliği tarafından yapılacak olan çalışmalarda elektrik kablolarının yeraltına indirilmesi hedefleniyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Silopi İlçe Şefliği tarafından ilçe merkezinde elektrik hatlarının yeraltına alınması için hummalı bir çalışma başlatıldı. Trafik ve yaya geçişlerini engellemeden gerçekleştirilen çalışmalarda gökyüzünü kapatan ve hoş olmayan görüntüler oluşturan elektrik telleri ve direkleri tek tek sökülecek. Sökülen elektrik tellerinin yerine bu çirkin görüntüyü kapatacak olan panolar yerleştirilecek. Türk Telekom'a ait telefon panoların bir benzeri durumunda olacak elektrik panoları cadde ve mahallelere kurulacak.

Konu hakkında bilgi veren DEDAŞ Silopi Müessese Şefi Servet Kadak, elektrik hatlarının yeraltına alınması için gerçekleştirilen projesin maliyeti 4 milyon TL olduğunu söyledi. Kadak, "Projeye Silopi'nin Cizre girişinden başlayarak, ilk etapta 1'inci cadde, 2'inci cadde Kıbrıs Caddesi ve Hastane Caddesi'nde çalışma başlatacağız. Çalışmalarımızın geri kalan kısmına ise Haziran ayında devam edilecek. Projenin maliyeti ise 4 milyon TL'dir. Çalışmalarımız ilçe
merkezini kapsıyor ve Telkabin'e kadar olan kısmında son bulacak. Yapılan çalışma ile Silopi'deki elektrik tellerinin bıraktığı çirkin görüntüler ortadan kalkacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 10:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?