28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Silopi'de gençlerin askerlik heyecanı

Silopi ilçesinde vatani görevi yapacak olan gençlerin eğitim alacağı kışlalar belli oldu.

510 asker adayı Kurban Bayramı'nın 3. günü düzenlenecek olan törenlerle birliklerine uğurlanacak.

Silopi Askerlik Şubesi tarafından Silopi Kaymakamlık binasının kapısına asılan listelerde isimlerini arayan asker adaylarının heyecanlı olduğu görüldü. 88/4 tertip olarak askere gidecek gençler sabahın ilk ışıkları ile Kaymakamlık önüne akın etti. Vatani görev yeri belli olan bazı kişilerin sevinçlerini, cep telefonu ile ailelerine haber verdiği görüldü.

Asker adaylarından Mehmet Yürük, "Vatani görevimi Bilecik'te yapacağım. Askere gideceğim için çok mutluyum. Askere gitmek çok gurur verici bir şey" diye konuştu.

Bir diğer asker adayı Emre Değer ise her Türk vatandaşı gibi kendisinin de vatani görevini yapacağını söyledi. Değer, "Vatani görevimi Amasya'da yapacağım. Yaklaşık 20 gün sonra yolcuyuz. Çok heyecanlıyım. Her Türk evladı gibi ben de mutluyum. Bu kutsal görevi yerine getireceğim için gururluyum. İnşallah gidip paşa paşa yaparak her Türk evladı gibi memleketime döneceğim" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 10 Aralık 2008 tarihinde 510 kişilik A grubu asker adayları Silopi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek tören ile birliklerine uğurlanacaklar. 87 kişiden oluşan B grubu asker adayları ise A grubunun gitmesinden 45 gün sonra askerliğe uğurlanacaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 14:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil karaböcek IP: 85.105.143.xxx Tarih : 24.01.2009 14:40:25

sırnak silopi insanı ürkütüyo açıkçası her yiğit gibiaskerliğimi orada yapmak istiyorum ama birde o askerleri ailelerine sorun siz ben amasyalıyım doguda insanın kıymeti bilinir diolar ama ,herkes için hayırlkısı nolsun